Tre gode råd: Sådan undgår du at sabotere din slanke, sunde linje, når du skal spise ude

Tre gode råd: Sådan undgår du at sabotere din slanke, sunde linje, når du skal spise ude

Styr dit vægttab sikkert gennem sociale arrangementer

Hvis du gerne vil opnå et varigt vægttab, så handler det om at ændre dine kostvaner for livet. Hjemme kan du selv kontrollere, hvad der serveres, men når du skal ud at spise eller til fest, så kan det være svært at holde dig til dine nye, gode spisevaner og din kostplan.

I denne artikel får du tre gode råd til, hvad du kan gøre. Uanset om du skal ud at spise på restaurant, skal fejre jul, er inviteret til fest eller middag, så er det vigtigt, at du har din bevidsthed med dig i festtasken, hvis du vil fortsætte eller fastholde dit vægttab.

En øget bevidsthed om, hvorfor du vil tabe dig, og hvordan din krop fungerer, hjælper dig med at tage de bedste valg og tænke anderledes, når du står ved buffeten, eller fadene sendes rundt.

1. Undgå at sætte automatpiloten til, når du vil tabe dig

Når du falder tilbage i gamle vaner eller tankegange, så er det, fordi du slår automatpiloten til. Den har styret dine spisevaner tidligere, og når den sætter ind, så kommer du til at spise for meget eller spise det, der ikke gavner din vægt eller din slankekur. Her får du et af de råd, jeg giver deltagerne på mit forløb, for netop at undgå det.

Lav en liste over, hvilke madvarer og retter, der er gode for dig, når du skal ud at spise. Spørg dig selv, hvordan det plejer at gå – og hvad du gerne vil gøre anderledes i dag for at holde din vægt, din slankekur eller dine nye sunde madvaner.

Det kan for eksempel være:

  • Jeg vil nøjes med at tage én portion fra buffeten og sætte tallerkenen væk, når jeg har spist op, så jeg ikke tager mere.
  • Jeg vil vælge en af de retter, der indeholder mest kød og grøntsager, så jeg får så god (og lækker) mad som muligt, uden at fråse i kalorier.
  • Har jeg lyst til desserten, så nøjes jeg med en mundfuld eller to, fordi jeg ved, at den næste smager som den første mundfuld.

2. Forbered dig forinden  

Uanset om du skal spise på restaurant eller ved besøg hos venner eller familie, så kan det være en stor hjælp at forberede dig, inden du tager hjemmefra. Det kan også være en idé at fortælle det til dem, du skal være sammen med, så du bliver støttet i dine gode madvalg.

De fleste vil faktisk gerne bakke dig op i dine nye madvaner, når de mærker, hvor meget det betyder – og det er nemmere for dem, hvis de er forberedt.

Når du er inviteret hjem til andre, kan det ofte være en god idé at tale med værten/værtinden på forhånd. Især hvis du kender dem godt. På den måde har de mulighed for at imødekomme dig med deres gæstfrihed, og du kan nemmere undgå akavede situationer på selve dagen.

 Hvis du kender menuen på forhånd, fx på en restaurant eller til en stor fest, så kan du allerede forinden beslutte dig for, hvad du vil spise. Husk også at have din liste (fra pkt. et) og tag den med, når du skal ud at spise.

3. Inviter din nye (lette) bevidsthed med, når du skal ud

På mit forløb lærer jeg mine deltagere et mantra, som de kan bruge, når de fristes. Hvis du føler dig fristet i situationen, så spørg dig selv om dette:

Smager det lige så godt, som slank føles?

Du vil blive overrasket over, hvor effektiv denne øvelse er. Sørg for at have det mantra med dig og lad din nye bevidsthed guide dig. Din nye (lette) bevidsthed er blandt andet:

  • Undlad at spise alt på tallerkenen op. Lad kulhydraterne ligge.
  • Tyg maden grundigt, spis langsomt og nyd hver en bid og mærk efter, hvornår du har fået nok.
  • Hvis du spiser dessert, så tag blot en lille smule.
  • Hvis det er buffet, så vælg med omhu, og igen, spis med den nye bevidsthed, du har med dig. Tag lidt af det, der frister, og smag det. Levn, hvis ikke det smager lige så godt, som slank føles. 

GAVE TIL DIG:
Hør onlineforedraget om, hvordan du  bliver slank, sund, glad og fuld af energi. Én gang for alle.

På bare 60 minutter lærer du, hvordan du slipper for slankekure, der gør dig træt, sur og sulten – og hvordan du endelig bliver slank, sund, glad og fuld af energi. Det koster dig ikke en krone.

Hvis du falder i, så giv dig selv lov til at fortsætte, hvor du slap med dine sunde kostvaner, din gode livsstil dagen efter. At du har afveget fra din kostplan en enkelt aften eller weekend, behøver det ikke betyde, at du skal kaste det hele over bord. Det kan ske, og du er tilbage på sporet dagen efter.

Hvordan undgår jeg at ryge ud af fedtforbrænding/ketose

(Særligt for dig, der er i fedtforbrænding)

Hvis du allerede er i gang med et slankeforløb, hvor din krop er i ketose (eller fedtforbrænding, som jeg kalder det), så skal du være ekstra obs på, at du kan ende i en situation, hvor der er risiko for, at du må afvige fra kostplanen. Hvis du slækker for meget på kostrådene, før din krop er i den dybe fedtforbrænding, kan du nemlig ryge ud af den, og det kan sætte dit vægttab midlertidigt i stå og sommetider tage op mod en uge, før du er tilbage.

En løsning kan være, at du faster hele dagen, inden du skal ud om aftenen. Hvis du har været i gang et par uger, så er kroppen allerede ved at være omstillet til fedtforbrænding, og så vil du normalt ikke være (særlig) sulten. En anden strategi kan være at spise en sund salat hjemmefra, så frister velkomstsnacks og maden, du helst skal undgå, ikke lige så meget.

Du kan læse mere om ketose og fedtforbrænding i denne artikel.

Disse råd er blot en lille smagsprøve på, hvordan min metode hjælper dig til et varigt vægttab, ved at skabe forandringer i både din kost og din bevidsthed. Du kan høre meget mere på mit onlineforedrag. Det er gratis og varer ca. 1 time:

Er du blevet interesseret i at få adgang til den metode, som kan gøre, at du også kan opnå et varigt vægttab og tabe (mindst) 7 kilo allerede på de første 40 dage, så kan du læse mere og tilmelde dig forløbet ‘Let & Livsglad’ her: