Om Luuna Sommer

Historien om, hvordan jeg endelig slap af med alle mine overflødige kilo og endelig kan holde vægten år efter år.

Aldrig har jeg følt mig gladere og mere energifyldt. Og det er fordi, jeg tog et valg. Et valg om at prioritere mig selv, min sundhed, og at jeg fortjente at være glad i livet.

Luuna Sommer

Mit navn er Luuna, og jeg har stået der, hvor du står nu. Jeg har været overvægtig det meste af mit liv, og det blev kun værre, da jeg ramte overgangsalderen.

Jeg gik fra at frygte min 60 års fødselsdag i januar 2017 – og faktisk slet ikke have lyst til at fejre den – til nu slet ikke have lyst til at gå på pension lige foreløbigt. For jeg kan ikke stoppe med at hjælpe andre kvinder med at blive sunde, slanke, glade og fulde af energi. Det er det simpelthen for vigtigt til.

Jeg har en stor faglig rygsæk, så du er sikker på, at min vejledning bunder i den nyeste viden og teori inden for vægttab, sundhed og kost.

Jeg hjælper kvinder som dig og mig (og en del mænd) med at få det liv, de fortjener.

Vi fortjener at føle os godt tilpas i vores krop og ikke hele tiden skulle bekymre os om tøjet, der strammer, den kritiske indre stemme, mangel på energi, smerter eller tænke på den næste slankekur (der alligevel ikke gør os varigt slanke – eller gladere). For vi fortjener at være glade.

Selvom man godt kan elske sig selv, som man er, så kommer vi ikke uden om de sundhedsmæssige udfordringer, der følger med at være overvægtig. For i kølvandet på kiloene kommer der flere og flere symptomer og livsstilssygdomme, og dermed også en generelt dårligere livskvalitet for den enkelte. Problemet stiger desværre stødt. I dag er mere end 50 % af den voksne befolkning overvægtig.

 TFM metoden

Jeg skiftede de overflødige kilo ud med livsglæde, selvomsorg og selvkærlighed – men det tog mig tid (og viden) at komme hertil.

Siden teenageårene har jeg kæmpet med min vægt og mit spejlbillede. Jeg tør næsten godt sige, at der ikke findes den slankekur, jeg ikke har prøvet. Uanset om det var motion eller kost – intet hjalp – jo, måske tabte jeg mig – men jeg tog det hele på igen … Hver gang …

Det kan være brutalt at være på slankekur. Sådan var det for mig. For jeg ventede hele tiden på, at slankekuren var slut, så jeg kunne spise alt det, jeg ville igen (som ifølge kurene var “forbudt”). Slankekurene føltes som en straf – og jeg følte mig svag og uduelig, når min rygrad endnu engang ikke var stærk nok.

Efterhånden som jeg blev ældre, løb jeg også stærkere og stærkere både i min karriere og i mit liv generelt. Jeg sov dårligt, min energi var i bund, jeg var stresset, og min lunte var hele tiden kort. Hele min krop var ude af balance – jeg var i ubalance. Jeg følte mig alt andet end frisk. Og jeg kunne ikke længere løbe fra de her følelser.

Luuna sommer slankekur

Jeg tog detektiv-hatten på for virkelig at forstå, hvad der skulle til for at lægge min livsstil om. Én gang for alle.

I 1999 flyttede jeg til London og opdagede en universitetsuddannelse i klinisk ernæringsterapi. Der gik et lys op for mig. Det var dét her, jeg havde manglet. Jeg fik min BSc Hons in Nutritional Therapy og bestod med topkarakterer fra Westminster University, London, men jeg fortsatte hele tiden med at undersøge, hvordan jeg kunne finde den helt rigtige vinkel, så jeg selv kunne slippe de kilo én gang for alle.

Da overgangsalderen blev en del af min tilværelse, blev det vigtigere end nogensinde før for mig at kæmpe for min energi og vitalitet … Uanset min alder, min vægt, mit job, min overgangsalder og min skilsmisse.

En dag, da jeg sad i bilen, gik der noget op for mig. Jeg var så god til at passe på dem omkring mig. Men mig selv … Hende svigtede jeg igen og igen.

Jeg skubbede mine egne ønsker og behov i baggrunden hele tiden. Og til sidst glemte jeg dem helt. Og uden at jeg havde opdaget det, var min glød, min power og min selvtillid forsvundet.

Det var dér, jeg begyndte på den sidste slankekur, jeg nogensinde skal på. For det er den sidste slankekur, jeg nogensinde får brug for. Når det er sagt, så ser jeg ikke min metode som en slankekur, men derimod en livsstilsændring, hvor du ikke skal lide afsavn eller knokle unødigt. Jeg lever stadig efter metoden i dag og giver den videre til andre i mit online forløb “Let & Livsglad”

Nu hvor jeg ser tilbage, kan jeg se, at jeg følte mig som den grimme ælling. Nu føler jeg mig smuk. Som svanen i eventyret. Ikke kun udenpå, men også sund og glad indeni. Det liv, der kom til mig, efterhånden som kiloene forlod min krop, er så fantastisk. Og det er dét, jeg så gerne vil give videre til dig.

Følelsen af overvægt og utilpas

Min mission har siden 2018 været at skabe en bevægelse af amazingere (det kalder vi hinanden inde i vores lukkede facebookfællesskab, fordi du kommer til at føle dig … ja, amazing), der har det ligeså godt som jeg.

For jeg har det godt nu. Hver dag. Jeg kan gå i mine yndlingskjoler, føler mig feminin og er for første gang i mange, mange år blevet glad for at se mit spejlbillede. Jeg vil gøre mit for, at vi tager ansvar for vores egen livskvalitet og er åbne over for det nye liv, der ligger foran vores fødder.

Til sidst vil jeg bare sige til dig: Du aner ikke hvilket dejligt liv, der venter på dig.

Gid jeg havde vidst det, jeg ved nu, allerede da jeg var 40. Jeg har spildt så meget tid på bekymringer og slankekure, der hverken gjorde mig slankere eller gladere. Men det var en del af min rejse, og nu er jeg er glad og taknemmelig for det liv og den slanke krop, jeg har fået tilbage. Det er netop den, der gør, at jeg nu kan hjælpe dig. Og det vil jeg så gerne.

At få det godt med dig selv handler om meget mere end bare at tabe nogle kilo.

At få det godt med dig selv handler om meget mere end bare at tabe nogle kilo.

Selvom jeg godt ved, at du lige nu bare drømmer om en løsning på at slippe kiloene, så ved jeg, at du sikkert har tabt dig før – og har taget de tabte kilo (eller mere) på igen. Det gider vi ikke sker for dig igen. Derfor får du ikke bare stukket endnu en kostplan i hånden. Du får et rigtigt menneske, som rent faktisk interesserer sig for dig – og som ønsker, at du skal lykkes med dit vægttab.

Selvfølgelig handler det også om kosten – men det her er ikke bare en kostplan – det er alt det, der kommer til dig, når du får din livskvalitet tilbage. For i bund og grund handler det ikke kun om de kilo, du gerne vil af med, selvom det er det, du ønsker dig mest lige nu. Det handler om at forstå, hvordan du passer godt på din krop, så den kan holde mange år og ikke sætte begrænsninger for dig i hverdagene.

Det handler om at blive slank, sund, glad og fuld af energi. Resten af livet.

Måske tænker du, at det lyder lidt for godt til at være sandt? Måske tænker du, om det her ikke bare er endnu en slankekur, der starter med, at du taber dig, og slutter med, at du tager på igen – ligesom alle de andre?

Det er det ikke.

Det handler om, at vi sammen finder frem til den helt rene livsglæde og livskvalitet for dig. Så du kan mærke selvværdet boble frem indeni dig. Både når du ser dit spejlbillede, kigger på badevægten, og når du tager din yndlingskjole (eller jakkesæt) på, som for øvrigt sidder lige, som den skal.

Betyder det så, at du aldrig må røre et stykke kage igen og resten af dit liv skal affinde dig med restriktioner? Nej, men du vil helt automatisk få en helt ny bevidsthed og forståelse, og du vil lade dig guide af din krop, så du slet ikke har lyst til de samme mængder af for eksempel søde sager. Den nye bevidsthed gør, at du vil vælge anderledes. Derfor er du også nødt til at være parat til at give slip på noget. Men jeg lover dig, at dén følelse og dén livskvalitet, du får til gengæld, er uvurderlig.

“Luunas forløb har været decideret livsforandrende for mig.
Jeg føler mig meget mere feminin, end jeg nogensinde har gjort før, og jeg har fået en større kærlighed til mig selv. Førhen hadede jeg at se på mig selv.
Men det, der har overrasket mig mest, er den klarhed, jeg har fået i hovedet og hjernen. Jeg tænker mere klart, end jeg har gjort i mange år. Og så den større energi, jeg har fået. Jeg kan også mærke min krop nu – det har jeg aldrig kunnet før. Jeg har jo været fuldstændig tonedøv i alle mine år med overvægt.”

Anne Lise Nielsen (55 år, har tabt 35 kilo og vejer nu 64-65 kilo)

Jeg har allerede hjulpet flere tusinde kvinder og nogle mænd med at få det liv og den slanke krop, de fortjener.

Kvinder og mænd, der ligesom mig havde prøvet alt for at komme af med deres ekstra kilo – og måske endda givet op. Givet op på, at de nogensinde skulle blive glade og tilfredse for deres kropsstørrelse og -form igen. For når alt kommer til alt, handler det ikke udelukkende om kiloene på kroppen.

Det handler om at få det godt igen.

Du behøver ikke føle dig træt, trist, overvægtig eller være afhængig af medicin. Der findes en vej til at få det godt uden og til at få en slank krop fuld af energi.

forvandling efter TFM metoden

Mit eget første skridt til endelig at tabe mig og holde vægten var at beslutte mig for, at nu var det tid til at stoppe med at svigte mig selv. Jeg følte, at jeg fortjente mere. Det gør du også. Er du klar til at give dig selv det slanke liv og den livskvalitet, du fortjener?

Så læs mere om mit forløb “Livsvarig Forvandling” her og begynd din rejse i dag.

Luuna Sommer