Fedtforbrænding er kemi, der kan forvandle sig til magi

Hvad er ketose

Hvis du, ligesom jeg, har kæmpet med din vægt i årevis, så har du muligvis også hørt om ketose. Ketose er en kropslig tilstand, hvor kroppen forbrænder fedt fremfor kulhydrater. Ketose har fået ry som både mirakelkur og som værende sundhedsskadelig. Det er ærgerligt, fordi begge dele har ført til mange misforståelser.

Ketose, eller fedtforbrænding som jeg kalder det, er en meget vigtig brik, hvis du vil opnå varigt vægttab. Derfor er det også vigtigt at få ryddet misforståelserne af vejen og komme ind til kernen af, hvad fedtforbrænding er. På den måde kan det hjælpe dig til et varigt vægttab, sådan som det hjalp mig.

Hvad er ketose og fedtforbrænding?

Helt overordnet set, så er din krop så smart indrettet, at den kan køre på to forskellige typer brændstof, fedt og kulhydrater. Det giver rigtig god mening fra naturens side, at kroppen kan skifte mellem de to energisystemer, fordi hver især er kilde til kroppens vigtige byggesten i form af næringsstoffer, vitaminer, fibre, proteiner, mineraler m.v.

I dag har mange af os desværre vænnet vores krop til at indtage en stor overvægt af kulhydrater i form af ris, pasta, brød, præfabrikeret mad og søde sager.

Når vi indtage en stor overvægt af kulhydrater, så kører kroppens motor konstant på højtryk for at forbrænde de hurtigt omsættelige kulhydrater, og den når sjældent at slå om og forbrænde fedtstofferne. Den mister dermed sin fleksibilitet og får svært ved at forbrænde fedt, og du får besvær med at tabe dig. Hvis du gerne vil ned i vægt og bevare vægttabet, er det derfor nødvendigt, at din krop genvinder sin fleksibilitet og evne til at køre på fedtstoffer.

Du kan opnå et varigt vægttab, hvis din biokemi er i balance.

Der findes forskelige slags fedtstoffer, og derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilke fedtstoffer du indtager, når du skal i fedtforbrænding. Heri ligger en af årsagerne til den misforståede opfattelse af ketose som sundhedsskadelig. Kernen er, at du selvfølgelig skal være opmærksom på at indtage naturlige og sunde fedstoffer, dvs. umættede fedtstoffer af høj kvalitet. Der er også forskel på, hvor sunde de er for dig. Det bestemmes af dit genetiske materiale.

For at få din krop i fedtforbrænding, skal du nedsætte dit indtag af kulhydrater markant, og på den måde tvinge dit energisystem til at skifte fra kulhydrater til fedt. Når det sker, vil du allerede efter et par dage opleve, at din krop har opbrugt lageret af kulhydrater, og den vil helt af sig selv begynde at omdanne fedt fra både din kost og dine fedtdepoter til fedtsyrer. Så er du i fedtforbrænding.    

Ikke nok med at du mærker effekten – du mærker den hurtigt. Jeg mærkede det selv på min søde tand allerede samme aften. Den forsvandt!

Du får mere energi og den søde tand forsvinder

Da jeg fandt nøglen til mit vægttab og ikke mindst til, hvordan jeg fastholdt det, så var mit første døgn på fedtforbrænding en kæmpe ahaoplevelse. Jeg mærkede ganske enkelt, at den søde tand holdt op med at kalde på mig. Det føltes magisk, for det er en stemme, jeg har hørt på hele livet. Du vil helt sikkert opleve det samme, og derudover vil du sikkert også mærke andre positive forandringer, når din krop går i fedtforbrænding.

  • Du får mere energi og bliver glad.
  • Den umættelige sult forsvinder sammen med den søde tand.
  • Smerter reduceres.
  • Dit blodtryk forbedres.
  • Sure opstød aftager.
  • Du begynder at sove bedre.
  • Eventuel væske i kroppen forsvinder.     

Din biokemi kommer i balance

Når du skal have din krop over på fedtforbrænding, så tvinger du skiftet frem ved at indtage meget få kulhydrater. Det er dog vigtigt, at du ikke helt fravælger de sunde kulhydrater på længere sigt, for din krop skal bevare evnen til at køre på begge energisystemer og fortsat være i stand til at forbrænde kulhydrater fra de næringsrige grøntsager og frugter, som er vigtige kilder til næringsstoffer og vitaminer.

Du skal forberede dig på en langsigtet kostomlægning, men det fantastiske er, at når du har været i fedtforbrænding, og din biokemi er kommet i balance, så er det meget nemmere at holde vægten.

Når du er i fedtforbrænding, så har du ganske enkelt ikke længere trang til søde sager og den mad, der ikke er god for dig. Der sker meget med din krop, når du er i fedtforbrænding, og derfor er det vigtigt, at du bliver guidet undervejs. Fx mister du en lang række salte og mineraler, når du overgår til fedtforbrænding, og det skal du kompensere for med en gennemtænkt kostplan.

Fedtforbrændingen øger dit forbrug af B-vitaminer, så derfor kan du få brug for ekstra næringsstoffer – afhængig af dine individuelle behov, der er genetisk bestemt. Hvis du indtager for få kulhydrater, eller de forkerte, så kan der opstå risiko for, at dit blodsukker falder så meget, at du begynder at nedbryde din muskelmasse, hvilket på ingen måde er hensigtsmæssigt. Hvis dit blodsukker- og insulinniveau kommer under et vist niveau, vil du opleve det, som om du igen bliver lav på energi, er træt og uoplagt, og vægttabet går i stå. Når du skal i fedtforbrænding, sørg da for, at du har nogle gode kostråd med undervejs, så du er i gode hænder.

GAVE TIL DIG:
Hør onlineforedraget om, hvordan du  bliver slank, sund, glad og fuld af energi. Én gang for alle.

På bare 60 minutter lærer du, hvordan du slipper for slankekure, der gør dig træt, sur og sulten – og hvordan du endelig bliver slank, sund, glad og fuld af energi. Det koster dig ikke en krone.

Ketose, fra kemi til magi

Hvis du vil have det optimale ud af din fedtforbrænding, så er der nogle individuelle forhold, der gør sig gældende. Vi er fra naturens side kodet genetisk forskelligt, vores stofskifte er ikke ens. Er du i overgangsalderen, vil hormonelle forandringer have indflydelse, da alder, stress m.m. også spiller ind. Selv viste det sig, at jeg i årevis havde kæmpet med en skjult insulinresistens, og det havde betydet, at de sædvanlige kostråd ikke havde den ønskede effekt. Noget der i øvrigt ses hyppigt hos kvinder, når de kommer i overgangsalderen. Men en anden ting, som jeg ofte ser, at mange slankekure undervurderer, også dem der tager udgangspunkt i ketose, er sammenspillet mellem det fysiske og det mentale. Derfor er fedtforbrænding heller ikke en mirakelkur. Den fikser ikke et vægttab overnight. Du skal være indstillet på at ændre på dine vaner – også på den lange bane. Til gengæld vil du opleve, at når din krop går i fedtforbrænding, så bliver det også lettere for dig at slippe de dårlige vaner, fordi trangen forsvinder. 

Vi er fra naturens side kodet genetisk forskelligt, vores stofskifte er ikke ens.

Jeg fandt nøglen i kemien, og jeg havde ikke fundet vejen uden, men med den kunne jeg også langt om længe slippe min selvbebrejdelse over at veje for meget det meste af mit liv. Jeg kunne slippe den dårlige samvittighed, og det var en enorm befrielse, der gav mig endnu mere gåpåmod. Det var ikke min skyld, at jeg vejede for meget, der var en forklaring! Hvis det skal lykkes for dig, sådan som det lykkedes for mig, så skal der også være balance mellem kemi og magi. Kemien ligger i en krop i balance. Magien ligger i, at når dit ønske om at tabe dig, er en gave til dig selv, givet med omsorg, i stedet for at være en straf, så kan også du få succes med dit vægttab.

Hvis du vil vide mere om fedtforbrænding, kroppens kemi og høre historien om, hvordan jeg fandt nøglen til et varigt vægttab, så kan du også læse min bog: Slank for altid

Du kan tilmelde dig mit gratis online foredrag, hvor jeg fortæller om, hvordan ubalancer i biokemien spænder ben for vægttabet. Du kan tilmelde dig her