Sådan opnår du et varigt vægttab og et sundere liv

mød Luuna Sommer

I vores moderne verden, hvor vi konstant bombarderes med nye diæter og hurtige løsninger på vægttab, er det let at blive forvirret og desillusioneret, når resultaterne udebliver. Men hvad hvis jeg fortalte dig, at der er en mere naturlig og bæredygtig vej til vægttab og et sundt liv? En vej, der ikke handler om at sulte sig selv eller ty til ekstreme metoder, men om at forstå hvordan din krop fungerer og hvad du skal gøre for, at den stortrives resten af livet?

Kompetencekvadratet: En nøgle til forståelse

For at forstå, hvordan du kan opnå et varigt vægttab, trækker jeg på en model fra ledelses- og uddannelsesverdenen, som er et nyttigt værktøj til at blive bevidst om din nuværende viden og færdigheder. Kompetencekvadratet hjælper dig med at identificere, hvor du står i forhold til din viden om kost og sundhed. Det er delt op i fire kvadranter:

kompetencekvardratet
  • Bevidst Inkompetent: Du ved, at du mangler viden og færdigheder
  • Bevidst Kompetent: Du ved, hvad du gør, så længe du er opmærksom på det
  • Ubevidst Inkompetent: Du er ikke klar over, at du mangler viden
  • Ubevidst Kompetent: Du gør ting automatisk uden at tænke over det

Målet er at bevæge sig fra bevidst inkompetent til bevidst kompetent, og til sidst blive ubevidst kompetent – hvor du træffer sunde valg for dig selv uden at tænke over det.

Vær nysgerrig på dig selv

Hvis du har forsøgt at tabe dig tidligere uden succes, er det tid til at stille dig selv nogle vigtige spørgsmål:

  • Hvor har du din viden om kostens betydning for dit helbred fra?
  • Hvorfor er det vigtigt for dig at finde en løsning på din overvægt og symptomer?
  • Forstår du, hvordan kost og kostsammensætningen påvirker din krop og din sundhed?
  • Ved du, hvad du konkret skal gøre for at lykkes med et varigt vægttab og slippe af med evt. symptomer?
  • Er du parat til at prøve noget nyt for at få nye resultater?

Som Einstein sagde: “Det er idioti at blive ved med at gøre det samme og forvente nye resultater”.

Selvkærlighed: Nøglen til vedvarende forandring

Min mission er at vise, at der er en selvkærlig vej til at opnå et varigt vægttab og en fantastisk følelse i kroppen, som man har lyst at holde fast i. Ikke fordi man SKAL, men fordi man VIL.

Mange tror, at de skal leve med overvægt og symptomer, eller ty til medicin, som kun behandler symptomerne men ikke de underliggende problemer. Symptomer kan være alt fra dårlig søvn, hovedpine, smerter, hedeture, IBS, gastric reflux, forhøjet blodsukker, kolesterol eller blodtryk til udmattelse og manglende energi o.l.

Der er en anden og mere naturlig vej, som er mindst lige så effektiv – og billigere. Forestil dig at få en krop, der føles fantastisk at være i, og som understøtter det, du gerne vil med dit liv.

Behandl din krop som en Porsche

Forestil dig, at din krop er en Porsche. Har du den nødvendige viden, færdigheder og bevidsthed til at sørge for, at den er toptunet? Mange af os har mistet kontakten med vores krop, fordi vores livsstil og udbuddet af forarbejdede madvarer har ændret sig markant de sidste 50-60 år, hvor fedt samtidig er blevet gjort til ”skurken” for hjerte-kar sygdomme. Hvad hvis det nu ikke var de sunde fedtstoffer, der var problemet, men alle de forarbejdede kulhydrater og fødevarer? Så er løsningen ikke at symptombehandle, men i stedet at sætte ind overfor årsagen, nemlig kosten og kostsammensætningen.

Jeg har selv oplevet, hvordan kosten kan påvirke kroppen, psyken og selvværdet. Derfor ønsker jeg at vise, at der er en anden vej. For forandringen, du kan opnå, er ubeskrivelig. Hvis jeg sagde, at kroppen på bare 3-5 dage kunne føles helt anderledes, ville du så tro på mig? Kroppen er megagenial og hurtig til at reagere på det rigtige brændstof. Men den er også megakompleks, så det er ikke ligegyldigt, hvilket brændstof du giver den. Vi er forskellige og på forskellige stadier i livet, så der er forskel på, hvad der skal til for at genoprette balancen i din krop og biokemi. Så selvom det på en måde er simpelt, er det ikke nødvendigvis nemt uden mere viden og forståelse.

”Lad mad være din medicin og medicin være din mad” Hippocrates 400 f.v.t.

Læs her hvad andre siger om den forvandling, de har opnået ved at lægge deres livsstil om

Jeg håber, at denne artikel har givet dig et nyt perspektiv på, hvad der skal til for at få succes med et varigt vægttab og en livsstilsomlægning. Det er ikke et quickfix, men du kan meget hurtigt mærke en ændring med de rette tiltag.