Charlotte Grønberg

Charlotte Grønberg

54 år – førtidspensionist på grund af kroniske smerter. Samlet vægttab efter ét år 17 kilo og vægten er stabil.

“Mødet med Luuna har forandret mit liv”

Charlotte Grønberg er kronisk smertepatient efter en fejloperation. Livsstilsændringen på forløbet har reduceret hendes smerter og givet hende mod til at formulere et stort mål: ”Jeg vil tilbage på arbejdsmarkedet”.

“I 2002 blev jeg fejlopereret, da min galdeblære skulle fjernes. Siden har jeg groft sagt levet af morfinpiller og psykofarmaka. Jeg havde et karrierejob i forsikringsbranchen, som betød alt for mig. Men efter operationen blev jeg førtidspensionist og måtte desværre forlade mit job. Jeg arbejder dog 15 timer om ugen på et kontor.”

Jeg ledte egentlig efter en diætist, men så stødte jeg på Luuna

”Uden en galdeblære kan man ikke nedbryde fedt i maden, så jeg tog bare på. Jeg har prøvet mange kure for at tabe mig og få det bedre. Intet har hjulpet eller været holdbart. Jeg ville gerne have hjælp til via kostomlægning at slippe noget af min medicin. Derfor ledte jeg egentlig efter en diætist, da jeg så Luunas opslag på Facebook om en gratis samtale. Jeg tænkte, at det var harmløst at prøve. I telefonen sagde hun, at hun ville hjælpe mig gennem ”40 dage.” Det gjorde hun i høj grad, og jeg er dybt taknemmelig over at have mødt hende!”

Slut med psykofarmaka

“På ”40 dage” fulgte jeg anvisningerne slavisk og lod mig føre med af forløbet. Det var overraskende nemt. Jeg følte mig ikke sulten, og jeg havde ikke trang til sukker og kage. Allerede den første dag forsvandt min lyst til at sidde og spise om aftenen, som jeg ellers plejede at gøre. Jeg var træt, men jeg kunne mærke fremgang. Jeg fik det bedre og bedre.”

Jeg har ikke længere store smerter

”Det er nu to måneder siden, at jeg foretog den livsstilsændring, der begyndte med ”40 dage”. Allerede nu kan jeg sige, at det har ændret mit liv. Jeg har fået så god energi, at jeg er begyndt at træne hos min fysioterapeut – det har jeg ikke kunnet i mange år. Jeg har ikke længere store smerter, og jeg er på vej ud af mine piller. Jeg er stoppet med psykofarmaka og vil trappe ud af morfin. Mit håb er, at jeg kan slippe af med pensionen, få et fuldtidsjob og blive et helt normalt menneske rent socialt. Det er et nyt liv for mig.”

Jeg tror på, jeg nu kan komme tilbage til arbejdsmarkedet

”Alle siger til mig, at jeg er som forvandlet. De kan se og mærke, hvor meget det betyder, at jeg har fundet det her fodfæste. Her er det mig, der styrer min krop og mine smerter – ikke omvendt. Jeg bliver nok aldrig smertefri, men jeg har fundet et redskab, som jeg kan bruge til at tage hånd om mine smerter og mit velbefindende. Det giver mig en tro på, at jeg kan komme tilbage til arbejdsmarkedet og finde et job, som jeg bliver glad for.”

Efter forløbet på 40 dage

“På forløbet tabte jeg i øvrigt 10 kilo. Siden har jeg holdt fast i den nye livsstil ved at følge kostplanen løst i hverdagene og nyde lidt godt i weekenderne. Jeg vil gerne tabe fem kilo mere. Det gør ikke noget, at det måske tager lang tid. Her er det mig, der bestemmer.”

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.