Min egen vej til et let liv

min egen vej til et let liv

Luuna Sommer fortæller sin egen historie.

2020 rinder ud, og jeg lægger i disse juledage sidste hånd på min nye kogebog ’Vejen til et let liv’. Fire år er gået, siden vendepunktet kom i mit liv, og jeg tog ud på rejsen mod et varigt vægttab og et selvkærligt liv. Her indvier jeg dig i et tilbageblik på den rejse, jeg har taget sammen med et væld af stærke mænd og kvinder.

Mit liv begyndte først som 62-årig. Det følte jeg stærkt, da jeg sagde det i en video om mit selvkærlige og livsstilsændrende forløb 40 Dages ForvandlingEn veninde, der har kendt mig i 40 år, mente godt nok, at det lød meget negativt, og følte jeg virkelig det? Ja, det gjorde jeg. Og det føler jeg stadig.

Jeg har ikke levet et dårligt liv indtil da. Jeg har faktisk levet et godt liv fyldt med gode oplevelser, men først da jeg var fyldt 62 år og havde gennemgået en kæmpe forvandling, havde jeg fundet mig selv. Først der kunne jeg se mig selv i spejlet med kærlighed og kunne lægge jagten på anerkendelse bag mig. Først der var vægten ikke længere en styrende faktor i mit liv. Nu styrede jeg selv med overskud og energi.

De ekstra kilo har forfulgt mig siden, jeg blev teenager

Jeg husker tydeligt, første gang jeg blev opmærksom på, at min krop ikke vejede det, den burde. Jeg var 12-13 år, og indtil da havde jeg været en slank og almindelig pige fra Nørager i Himmerland. En dag, da jeg lå i tandlægestolen, spurgte tandlægen, om vi havde fået ny slagter i byen. Det var tydeligt, at han henviste til de fem-seks kilo, jeg havde taget på, siden jeg sidst havde ligget i hans stol. Det åbnede mine øjne.

Jeg begyndte at tænke over, hvad jeg spiste. Jeg anede bare intet om, hvad der var godt og dårligt for min krop.

Sådan gik 45 år og et utal af fejlslagne slankekure, som fik mig til at tabe og tage 800 kilo på. År hvor selvhadet flyttede ind og blev en hårdt knyttet næve i mit indre. År med ukærlige tanker, hvor min vægt blev tvunget ned, men sneg sig op igen. År hvor jeg gemte mig bag stort tøj og gik buer uden om spejle.

Lungebetændelse blev vendepunktet

Vendepunktet kom i december 2016. Jeg var netop vendt hjem fra USA med en grim lungebetændelse og en stor portion opgiven i sindet. Jeg følte nærmest, at livet var slut. Mens jeg lå der og havde det elendigt, kunne jeg pludselig ikke længere se, hvad min plads i livet var. Mit eneste lys var et ønske om at gøre noget, der kunne være til gavn for andre.

Mens jeg lå i mørket, begyndte det at gå op for mig, at de bedste øjeblikke i mit liv de seneste mange år havde været, når jeg havde gjort en forskel for andre. Pludselig stod det lysende klart for mig: Jeg ville lægge mit liv radikalt om.

Slut med slankekure og selvhad

Nu skulle det være slut med ukærlige slankekure, der altid førte til nederlag og selvhad. Jeg begyndte at dyrke sundhedsstudier grundigere, end jeg nogensinde havde gjort tidligere. Jeg læste og læste. Og læste mere. Gravede mig dybt ned i studierne i jagten efter at finde forklaringen på, at jeg aldrig lykkedes med at tabe mig. Jeg vidste, årsagen var der et sted.  Og jeg vidste, jeg måtte finde den. Både for min egen skyld, men også for de tusindvis af mænd og kvinder, der kæmper med yoyo-vægten, ligesom jeg gjorde.

Jeg har en universitetsuddannelse i ernæringsterapi fra London og har i en årrække drevet en kost- og ernæringsklinik. Jeg havde derfor god adgang til laboratorierne, hvor jeg kunne få målt det, jeg ønskede at undersøge. Undervejs i jagten på årsagen fik jeg lavet en gentest. Den viste, at jeg har en særlig følsomhed over for kulhydrater, og nu begyndte et mønster så småt at vise sig. Jeg havde tidligere forsøgt ’Low Carb High Fat-kuren’ uden succes.

Som et forsøg skabte jeg nu en kost, der indeholdt begrænsede mængder kulhydrater. Lidt fedt. Lidt protein. Tilpassede mængder af frugt, grøntsager og bladgrønt. Ingen ris, pasta eller brød. Det blev min nye kostplan, og snart begyndte der at ske noget.

Kiloene raslede af, men ikke nok med det. Min ellers evige sukkerdjævel stoppede med at trække i mig. Det blev et vigtigt vendepunkt på min vej til et varigt vægttab.

Jeg studerede videre, og min helt store øjenåbner åbenbarede sig i en undersøgelse af den amerikanske patolog dr. Joseph R. Craft. Fra 1972-1998 påviste han nemlig, at mange af os lider af insulinresistens. Det kan du læse mere om her.

Jeg har valgt at kalde det skjult insulinresistens, fordi den ikke viser sig ved traditionelle målinger.

Det oplevede jeg selv i min jagt på sandheden om det varige vægttab, hvor mine målinger ikke indikerede, at jeg skulle have nogen form for insulinresistens. Tværtimod.

Det undrede mig, for jeg havde ellers alle symptomer på insulinresistens, som betyder, at vores fedtforbrænding er sat ud af funktion. Siden skulle det heldigvis vise sig, at det ikke er en varig tilstand, når man har de rigtige værktøjer.

GAVE TIL DIG:
Hør onlineforedraget om, hvordan du  bliver slank, sund, glad og fuld af energi. Én gang for alle.

På bare 60 minutter lærer du, hvordan du slipper for slankekure, der gør dig træt, sur og sulten – og hvordan du endelig bliver slank, sund, glad og fuld af energi. Det koster dig ikke en krone.

Jeg skabte et kostprogram, som fik gang i fedtforbrændingen, og så gik det stærkt. De ekstra kilo forsvandt. Energien vendte tilbage, og med den kom livsglæden også. Pludselig holdt det op med at føles som en kamp mod kiloene.

De første tre måneder tabte jeg 15 kilo. Nu er der gået knap fire år, og i dag er jeg 18 kilo lettere. Uden kamp. Uden nederlag. Sådan er det også for de tusindvis af mænd og kvinder, jeg siden har hjulpet til en ny livsstil med et varigt vægttab gennem mit univers To Feel Amazing.

Koge- og livskvalitetsbog: Vejen til et let liv

Her flere år efter, jeg lå med lungebetændelse og følte, livslysten hang i en tynd tråd, sidder jeg nu og lægger sidste hånd på min nye koge- og livskvalitetsbog ’Vejen til et let liv’. Den glæder jeg mig umådelig meget til at dele med dig, der har været på et af mine forløb eller har prøvet kræfter med andre keto-kostplaner, LCHF eller lignende diæter, der bygger på få kulhydrater.

Mit håb er, at ’Vejen til et let liv’ vil være en inspiration til dig, der allerede er i fedtforbrænding eller ønsker at komme tilbage dertil. Til dig, der ønsker at få livskvaliteten tilbage og med den et overskud til at leve det liv, du drømmer om. Til dig, der ønsker et alternativ til de traditionelle retter, hvor der blot er sparet på kulhydraterne – ikke smagen.

Gennem de 240 smukke sider og 45 velsmagende opskrifter ønsker jeg at give dig inspiration til at skabe et lettere og lykkeligere dig med dejlige, sunde måltider, der består af almindelige råvarer fyldt med næring og et lavt indhold af kulhydrater.

Og når jeg skriver lykkeligere, så mener jeg det faktisk. Det kan måske lyde banalt, men hvis du vil nå målet om et varigt vægttab, handler det om mere end effektive kostplaner og motion. Det er vigtigt, at du ser dig selv dybt i øjnene med stor selvkærlighed og uden at dømme. At du gennem dette kærlige blik får en bevidsthed om, hvad mad gør ved dig.

Det handler om livskvalitet

En stor del af de mænd og kvinder, der er kommet til mig med ønsket om at tabe sig, har i begyndelsen ofte været ramt af manglende overskud og energi, smerter, dårlig søvn, følgesygdomme og andre symptomer som for højt blodtryk og kolesterol, lavt stofskifte samt diabetes. Kort sagt en dårlig livskvalitet. Der er naturligvis forskellige årsager til, at det er gået sådan for mange. Men maden er ofte en del af historien bag denne forringede livskvalitet.

Vi er simpelthen gledet mere og mere væk fra de naturlige og næringsrige råvarer, som vores krop længes efter, og som bør være fundamentet i de daglige måltider.

Jeg lover dig, at koge- og livskvalitetsbogen ikke er endnu et hurtigt slankefix. Den giver dig opskrifter til at holde fast i en livsvarig forvandling, når du først har besluttet at tage den sidste og afgørende kamp mod kiloene. Samtidig er det mit store ønske, at ’Vejen til et let liv’ vil inspirere dig, der ønsker mere energi og overskud til at tage rejsen mod en bedre livsstil med høj livskvalitet.

Til dig, der er klar til at tage ansvar for din egen livskvalitet, men som frygter, at rejsen er for besværlig og belagt med kedelige, dyre og specielle madvarer.

Mit ønske er, at ’Vejen til et let liv’ vil vise dig, at hver dag kan og bør være fyldt med lækker mad, der hverken er svær at lave eller koster en formue. Og at belønningen for denne omlægning er et liv fyldt med glæde og overskud i en sund og stærk krop.