Mona Larsen

Mona Larsen

55 år, stofskiftepatient. Vægttab på 40 dage: 7,8 kilo.

“Jeg havde overhovedet ikke set det komme.”

Mona Larsen er stofskiftepatient og tabte alligevel 7,8 kilo på 40 dage. Og 12 måneder senere ligger vægttabet stabilt på 10 kilo – og hofte og talje er blevet endnu mindre. Hun har fået flere positive bivirkninger af sin livsstilsændring, end hun turde drømme om:

“Jeg havde overhovedet ikke set det komme. Jeg vågner fuld af energi klokken 6.00. Det har jeg ikke prøvet i mange år. Selv yoga er blevet lettere, og jeg har fået talje!

Nu skulle der ske noget

”Jeg har fået fjernet min skjoldbruskkirtel og er derfor på livslang medicin. Mit stofskifte har dog ikke været velreguleret i 10 år. Efter et medicinskift i efteråret 2017 tog jeg yderligere fem kilo på. For tre måneder siden fik jeg ovenikøbet at vide, at jeg har osteopeni – et forstadie til knogleskørhed.

De fem ekstra kilo og beskeden om osteopeni fik mig til at handle. Jeg er tilmeldt Luunas nyhedsbrev og slog til, da hun skrev ud og tilbød en gratis samtale. Jeg var nysgerrig efter, hvad hendes kostprogram kunne gøre for mig. Jeg valgte at følge “40 dage”, fordi jeg vidste, at jeg kunne få Luunas opbakning til enhver tid. – Det har hun også været god til.”

Dét spejlbillede har jeg ikke set i 12 år

“I april 2018 startede jeg på ”40 dage”. Det er helt vildt, hvad der er sket, siden jeg begyndte at give mig tid til egenkærlighed og selvomsorg. Jeg sover bedre, har mere energi og føler mig klar i hovedet. Den der hjernetåge, du ofte har som stofskiftepatient, er væk. Selv yoga er blevet lettere, og forleden cyklede jeg ubesværet op ad bakke i 5. gear. Jeg har fået talje og ser nu et spejlbillede af mig selv, som jeg ikke har set i 12 år. De 7,8 kilo, som jeg har tabt, føles som 20!”

Jeg fortsætter med at spise sådan her

”Forløbet gik fint med støtte og rådgivning fra Luuna. Efterfølgende er jeg fortsat med at leve efter på den måde uden at lide afsavn og uden at være fanatisk. Jeg får en is og smager et stykke kage, når jeg er i byen. Det vælter ikke læsset. Vægten er hurtigt nede igen, når jeg vender tilbage til min kostplan. Faktisk har jeg ikke lyst til søde sager, og min mave har vænnet sig til at spise mindre, så jeg føler mig hurtigere mæt.”

Lavere dosis stofskiftemedicin

”På grund af stofskiftet får jeg taget blodprøver hver måned. I maj bad lægen mig om at gå ned i medicin, fordi blodprøverne så bedre ud. I juni var alle mine tal for første gang lige i skabet, så der er ingen tvivl om, at jeg vil fortsætte med de nye vaner. Som stofskiftepatient har jeg flere gange fået at vide af lægerne, at jeg skal tabe mig. Samtidig siger de, at det nærmest er umuligt, når man fejler det, som jeg gør. – Derfor havde jeg slet ikke regnet med, at alle de positive ting ville komme min vej. – Tænk, at det er så fedt at være en stor taber.”

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.