Elsebeth Dahl

57 år, Husassistent på bosted, bor i Sindal, tabt 13 kilo

“Den største sejrsfølelse!”

57-årige Elsebeth Dahl vejede 105 kilo og var netop blevet indstillet til en fedmeoperation, da en kollega gjorde hende opmærksom på Luuna Sommers metode. Siden er det gået stærkt. Forløbet har fået kiloene til at rasle af Elsebeth, som nu også har lagt al sin blodtryksmedicin på hylden. 

Elsebeth Dahl husker stadig den dag i februar, da hun så sig selv på et feriebillede. Det blev en skelsættende dag, hvor hun træf en stor beslutning.

”Jeg vil normalt ikke med på billeder, men på en ferie var der alligevel en, der havde fanget mig på kamera. Det, jeg så, var ikke den kvinde, som jeg følte, at jeg var eller ville være. Det var en ældre kvinde. En kvinde, der var stor, tung og trist. Den dag tænkte jeg: ”Nu skal det være slut!”

Snart sad Elsebeth overfor sin læge med sin mand ved sin side. Hun havde booket tid med henblik på at blive indstillet til en fedmeoperation. Og det blev hun.

”Jeg vejede 105 kilo, mit kolesteroltal var for højt, jeg havde fået medicin for forhøjet blodtryk i 12 år og havde nu også fået konstateret slidgigt i mit håndled. Min læge var enig med mig i, at der skulle ske noget,” fortæller Elsebeth.

Der ville gå et lille år, før Elsebeth kunne få tid til operation, og lægen foreslog Elsebeth at prøve Novos medicin, der kan hjælpe med vægttab, i ventetiden. Men Elsebeth var skeptisk. Kiloene ville jo bare komme på igen, når hun stoppede med at tage medicinen. Ligesom de altid havde gjort, når hun havde været på slankekur. Så det afslog hun.

En anekdote, der ændrede alting
En dag fortalte Elsebeths gode kollega en anekdote, som skulle komme til at ændre Elsebeths liv. Kollegaen havde netop mødt en bekendt, som hun ikke havde set i tre år – og kvinden havde tabt sig så meget, at hun næsten ikke havde været til at kende.

Elsebeth spidsede øre, og da hun hørte, at det var sket med Luuna Sommers metode, klikkede hun sig ind på hendes hjemmeside. Hun fik hurtigt en fornemmelse af, at hun var endt et sted, der kunne gøre en forskel.

”Jeg kunne virkelig genkende mig selv i de ting, jeg læste om på siden, og jeg syntes, at Luuna virkede kompetent og troværdig, så den metode måtte jeg prøve,” siger Elsebeth, hvis største frygt var, om hun ville mærke sult og savne sin morgenmad. Men det skete ikke. 

”Tre dage inde i forløbet havde jeg vænnet mig til de nye spisevaner, og det føltes overraskende nemt at ”overholde reglerne.” 

Efter 10 uger med Luunas forløb, var det tid til Elsebeths årlige kontrolbesøg hos lægen.
”Han var simpelthen ved at dratte ned ad stolen, da han så mig. Kiloene var raslet af mig og både mit kolesteroltal og blodtryk var faldet. Lægen var meget imponeret,” smiler Elsebeth.

Farvel til 13 kilo og medicinen
Elsebeth har nu fulgt Luunas metode i snart tre måneder. Hun har tabt 13 kilo, sagt farvel til alle sine blodtrykspiller og oplever i dag store sidegevinster ved vægttabet:

”Jeg mærker en glæde og energi, jeg ikke har haft før. Tidligere orkede jeg ikke at cykle de fire kilometer, jeg havde til arbejde. Nu lever jeg et aktivt liv, hvor jeg cykler hver dag og går lange ture med min mand. Det bedste af det hele er, at jeg kan lege andet end stillesiddende lege med mine børnebørn,” fortæller Elsebeth, som også har fået en pænere hud, en bedre nattesøvn og en mave, der ikke slår knuder som tidligere.    Elsebeth bruger dagligt Luuna Sommers Facebook-univers, som har betydet meget for at holde hende til ilden.

”Her har jeg fundet et fællesskab, som jeg slet ikke kan undvære. Vi motiverer hinanden, deler opskrifter, giver hinanden gode råd og bakker hinanden op. Ja, der har været mange fordele ved at træde ind i Luuna Sommers univers. Jeg har den største sejrsfølelse,” siger Elsebeth stolt. 

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.