Vera Jensen

Vera Jensen

69 år.

“Mit budskab er: Hold ud! Så skal kiloene nok forsvinde.”

Vera Jensen (69 år) startede på forløbet i september 2019 og sit mål med at tabe 30 kilo i maj 2020. Yderligere syv kilo er forsvundet, og Vera vejer nu 75,5 kilo. Det var dog ikke et mål, hun havde sat sig. Hvis det skete, var det fint, hvis ikke ville det også være OK.

Vægten stod stille hen over sommeren, men i oktober begyndte hun pludselig at tabe sig igen, og i februar 2021 er hun blot et halvt kilo fra at have samme vægt, som da hun var 17 år. At det skete har Vera sin egen forklaring på:

Jeg tænker, at når man smider 30 kilo, skal kroppen finde ud af, hvordan den skal komme videre, og taber man sig yderligere, er det fordi kroppen vil det.”

Hvad har været vigtigst for dig i forløbet?
At det gik så hurtigt i starten. Jeg tabte fire kilo den første uge. Og så har Facebook-gruppen været en kæmpe støtte til at holde fast. Den er guld værd. Der er altid noget, man kan bruge, hvis man er i tvivl eller har brug for opmuntring, og alle skriver så pænt til hinanden. Da jeg gik i gang, vidste jeg, at jeg skulle have hjælp til at komme videre – og nu kan jeg være med til at hjælpe andre.”

Hvor længe har du været overvægtig?

Fra jeg var omkring 50 år, har jeg været for tung, selv om jeg har prøvet alle mulige moderne slankekure. I forhold til almindelig keto er denne levevis meget nemmere, fordi man selv vælger ud fra de lister, Luuna har lavet. Det gør det let at følge forløbet.

Jeg så på et tidspunkt Luunas foredrag og tænkte: Det er mig, hun taler om, og når hun kan, så kan jeg også. På de 40 dage, tabte jeg 14 kilo, så selv om man er kommet godt op i årene kan man godt tabe sig.”

Vera Jensens forvandling

Hvordan er dine vaner anderledes nu?
Når vi er i sommerhus, plejer vi for eksempel at købe burgere. Her måtte vi være lidt kreative, og jeg spurgte, om vi kunne købe to burgere uden boller, og det kunne vi sagtens. Vi har også fundet ud af at købe mad de steder, hvor det er muligt at sortere det fra, vi ikke spiser eller at bede om ekstra grøntsager i stedet for kartofler. Og så er vi heller ikke vant til at spise så store portioner mere.

Slækker du nogle gange på det med kulhydraterne?
Vi har været i gang så længe, at vi godt kan finde på at købe en burger MED bolle engang imellem. Kroppen er jo blevet mere tilgivende. Vi fik for eksempel lyst til is i weekenden, og i løbet af et par dage spiste vi to is hver, men blev ved med at veje det samme – vi vejer os også stadig hver dag. På den måde regulerer vi det”.

Er der noget der især har overrasket dig?
Ja, den dejlig følelse i kroppen og fornyede energi, man får, har overrasket mig meget. Jeg har altid haft ondt i musklerne og iskiasnerven. Det er forsvundet. Jeg har også haft hævede ben og tog vanddrivende piller. Det gør jeg ikke mere, og benene har det fint.

Desuden er sultfølelsen væk, men kommer igen, når jeg for eksempel spiser kartofler. Jeg elsker kartofler, men kan godt undvære dem i det daglige. Jeg ved jo, hvad det koster på vægten at spise dem. Vi får dem dog en gang hver 14. dag, men det er også det.”

Er der noget, du savner?
“Nej. Det er sådan, vi lever nu, og skulle vi tage på, ved vi, hvad vi skal gøre. Jeg tænker ikke over det mere. Det tager lang tid at ændre vaner, men jeg tror, at velværet og det, at vi har været i gang så længe nu, gør, at vi lader være med at spise alle de forkerte ting.

Savner jeg en is, så spiser jeg en is, men det bliver aldrig mere end det. Førhen spiste jeg altid slik. Det gør jeg ikke mere. Det smager mig ikke længere.”

Et godt råd?
Hold fast, selv om det ikke går så stærkt, eller du kommer til at falde i. Giv ikke op. Det betaler sig, og man får det så godt af det. Jeg er kommet af med alle mine fysiske problemer. Det er for livet, det stopper aldrig.

Tror man, at man blot skal spise anderledes i en periode, skal man ikke begynde, for så ryger man blot tilbage i de samme mønstre, man kom fra. Forløbet har vendt tingene helt op og ned i mit hovede, og jeg har sådan en lyst til at fortælle alle andre, at det godt kan lade sig gøre.”

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.