Karin Harboe

Karin Harboe

61 år. Vægttab: 13 kilo.

“Jeg vil være en smart gammel kone”

Da Karin for nylig var på sit halvårlige tøjindkøb, skulle hun finde bukser og bluser to størrelser mindre, end da hun shoppede sidst. ”Det er bare så skønt. Jeg kan også passe alt mit gamle tøj igen,” jubler hun.

Det smarte tøj blev ikke brugt

”Arbejdslivet bød på jobs, der krævede, at Karin var nydelig og velklædt, når hun skulle repræsentere firmaet udadtil. Den opgave kunne hun godt lide, for hun nyder at klæde sig pænt. Men de sidste par år har meget af det smarte tøj ligget urørt i klædeskabet. Karin tog nemlig en del kilo på, da hun flyttede til Aalborg til sin kæreste og pendlede langt til arbejdet (”jeg tog på igen – mine børn kalder mig hende med yoyo-vægten”).”

100 kilo er lige om hjørnet

“Jeg har svinget mellem 72 og 95 kilo hele mit voksenliv. Da jeg kom op på over 91 kilo efter nytår, skulle der ske noget. De 100 kilo ventede lige om hjørnet, og det var meget afskrækkende. Jeg var sygemeldt med stress og ked af det, så jeg ville gerne gøre noget godt for mig selv. Nu skulle det bare være.”

Foredrag med Luuna

Som mange andre deltagere på 40 dage, læste Karin om Luunas vægtunivers på Facebook og tænkte: ”Det lyder for godt til at være sandt.” Hun tog alligevel til et foredrag i Aalborg.

“Den 3. januar tog jeg hen og hørte Luuna fortælle om 40 dage. Her fortalte to piger også, hvordan de havde tabt sig med forløbet og stadig holdt vægten. Jeg kunne også forstå, at jeg ikke skulle lave så meget om i forhold til den kost, som jeg spiste i forvejen. Det var vigtigt for mig.”

Vil gerne ofre penge på mig selv

“Jeg syntes, forløbet var dyrt. Men hvornår skal man ellers gøre noget for sig selv? Så jeg besluttede, at det ville jeg gerne ofre. Da Luuna ringede for at høre, om der var noget, jeg var i tvivl om efter foredraget, havde vi en god snak om mange forskellige ting. Den 30. januar gik jeg i gang. Jeg tabte mig 11 kilo på 40 dage, og det bliver man altså helt høj af.”

Måtte dobbelttjekke vægten


Det markante vægttab gjorde Karin så paf, at hun måtte teste sin vægt igen og igen for at forsikre sig om, at dens tal virkelig var rigtige.

“Den første uge var hård, især fordi morgenmad altid har været mit bedste måltid, og på 40 dage spiste jeg ikke noget før ved 10-tiden. Men efter en uge gik det fint. Jeg tabte mig jo hurtigt og måtte nogle dage træde op på vægten flere gange for at tjekke, om det nu også kunne passe. I min ferie ville jeg ikke sige nej til noget, men jeg tænkte meget over, hvad jeg spiste, så jeg tog kun 700 gram på, men vi gik også meget.”

Slut med psoriasis

Både Karin og hendes familie har mærket mange positive sidegevinster ved hendes kostomlægning:

“Jeg ville ønske, at alle mennesker kunne prøve 40 dage, for det kan alle klare, og der er så mange gavnlige sideeffekter. På grund af mine oplevelser, prøvede min datter og svigersøn at holde op med at spise kulhydrater og mælkeprodukter, og de tabte sig. Min datter har psoriasis i hovedbunden, som hun går til en hel masse behandlinger for, men da hun ændrede sin kost, forsvandt hendes udslet. Da hun senere begyndte at indtage mælk, brød og pasta igen, kom det tilbage. Vi tror nu på, at hun kan holde det nede ved at spise, som vi gør på 40 dage.”

Bruger gruppen på Facebook meget

“Det er et super godt forløb og der er masser af hjælp at hente uanset hvilke spørgsmål, du har. Jeg læser alt, hvad deltagerne skriver i vores forum, følger med i opdateringerne, hører alle Luunas foredrag og ser de brugbare videosessioner, som hun laver. Det betyder, at jeg løbende får støtte og svar. Nu mangler jeg bare de sidste fem kilo. Vægten går nedad stille og roligt, for jeg har fundet min egen vej nu.”

Kun mørk og bitter chokolade

“Jeg elsker chokolade, men jeg har det ikke længere i huset og sørger til gengæld for altid at have grønne salater, frugt og bær. Hvis jeg køber chokolade, er det 80%. Det er så bittert, at det ikke smager voldsomt godt, og så gider jeg ikke spise ret meget af det. Har jeg lyst til noget sødt, tager jeg lidt mørk chokolade, nødder og mandler eller en kop grøn te. Når min kæreste for eksempel skal have en sammenkogt ret med ris til aften, spiser jeg noget grønt og tager lidt kød fra retten. Det fungerer nemt. Jeg er overbevist om, at jeg aldrig kommer tilbage til at spise ris, pasta og sovs, for jeg savner det underligt nok overhovedet ikke. Fremover holder jeg fast. Jeg er stærkt motiveret af, at jeg ikke vil være en overvægtig gammel kone i rummeligt tøj. Jeg vil være en smart gammel kone!”.

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.