Henriette Andersen

Henriette Andersen

45 år. Vægttab efter 2 x 40 dage: 13 kilo

“Jeg skal have en ny bikini. Aj… Jeg skal da have to!”

”Luuna lovede, at jeg kunne nå at tabe mig 12 kilo inden min søns konfirmation. Jeg troede ikke på det. Når noget lyder for godt til at være sandt, er det det som regel også.”

Der skulle saftsusme ske noget

”Før jeg fik børn, vejede jeg 65 kilo og havde ikke problemer med vægten. Da jeg var højgravid, rundede jeg 90 kilo. Der var jeg næsten igen – bare uden en stor baby i maven – da min yngste søns konfirmation nærmede sig. Hvis ikke jeg skulle blive en ”Basviola” inden overgangalderen, skulle der saftsuseme ske noget.

Så dukkede Luuna op på Facebook… “

Ikke besværlig mad

“Jaja, det er sgu fint, tænkte jeg. Jeg troede ikke på det. Da jeg alligevel blev nysgerrig sendte jeg nogle spørgsmål, og hun ringede til mig. Det var en lettelse, da hun sagde, at jeg ikke skulle lave alt mulig mad til mig selv. Det er trods alt ikke det vilde, man kan tilberede i den kogekedel, som vi har på kontoret. Desuden var det et plus, at man ikke skal motionere. – Yes, tænkte jeg! Luuna spurgte, hvad jeg gerne ville opnå. Jeg vejede + 86 kilo og ville bare gerne veje 80 inden min søns konfirmation fire måneder senere. ”Hvis du tager 40 dages forløbet to gange, har du tabt 12 kilo til konfirmationen,” lovede hun. Jeg fik klump i halsen. Det lød for godt til at være sandt, men jeg fik en god mavefornemmelse omkring hende.”

Farvel til 13 kilo

“Hele forløbet har været fantastisk. Materialet er let at forstå og gå i gang med, og det virker godt med Facebookgruppen, madlisterne og kostplanerne. De første 8 dage tabte jeg 2,5 kilo. Nu er der røget 13. Jeg nød at holde tale til min søns konfirmation og stå foran gæsterne 13 kilo lettere. Det betyder bare så meget, at man har det godt med sig selv. Målet er at komme fem kilo mere ned inden sommerferien, hvor vi skal til Tyrkiet. På stranden plejer jeg at lokalisere, hvor der ligger en dame, der er tykkere end mig. Så lægger jeg mig tæt på hende, så jeg ikke skiller mig ud som strandens tykkeste. Ja. Det er lidt bisset, men jeg er sikker på, at det ikke bliver sådan på min næste ferie. Og jeg skal selvfølgelig have en ny bikini til stranden. Aj… Jeg skal da have to!”

Henriette Andersens forvandling

Mit trick: en lille tallerken

“Jeg er kontrolfreak. Når der står 100 gram kød, er det ikke 101 gram. Det er 100. Så i starten havde jeg min bagevægt med i tasken. Nu er jeg knap så fokuseret på det – for det virker jo. Jeg har nogle tricks. Jeg spiser på en mindre tallerken end min mand og mine to teenagesønner, for så ser det ud som om, at min portion er stor. Jeg har lært, at jeg ikke skal spise, til jeg er stop mæt. Jeg skal spise, til jeg ikke er sulten mere. – Og i stedet for te og kage om eftermiddagen, laver jeg en lækker bouillon og nyder den. Det duer.”

Hvad motiverer mig? – Skrækbillederne

“Min far døde, mens jeg var i gang med 40 dage. Han havde rygerlunger. Hans død motiverede mig endnu mere. Jeg ryger ikke, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at være der for mine drenge mange år fremover. Jeg skal ikke sidde som en syg, overvægtig gammel dame med et iltapparat i en hospitalsseng, bare fordi jeg skulle have en masse kage og ikke kunne styre mit madmisbrug. Hvis jeg vakler omkring kosten, finder jeg mine før-billeder på telefonen og kigger på dem med gru. Der skal jeg IKKE hen igen.”

Jeg har selv nøglen

“Programmets største tvivler til dato var mig. Nu er jeg top supporter. Luuna lod sig ikke provokere men tog det stille og roligt, det kan jeg godt lide – at hun er cool, seriøs og til at regne med. Jeg er ikke i tvivl om, at hun er dygtig og har hjertet med i det, hun gør. Den gode mavefornemmelse viste sig at være rigtig, og nu er jeg fuldstændig overbevist om, at jeg og alle andre kan. Nøglen til din livsstilsomlægning har du selv. Hvis du ikke gør, som Luuna siger, sker der jo ikke noget.”

Bedre søvn

“Der er sket flere gode ting. Jeg er gået fra en størrelse small til xl i selvtillid og fra xl til small i tøjstørrelse. Jeg tør i højere grad sige min mening, jeg føler mig klar i hovedet, glad og fuld af overskud. Før skulle jeg op og tisse midt om natten og sov dårligt. Nu sover jeg godt hele natten. Det bedste nok, at jeg endelig vejer mindre end min mand!”

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.