Grethe Klogborg

Grethe Klogborg

54 år og mor til 5 voksne børn. Tabte 9 kilo på forløbets 40 dage og yderligere 11 kilo bagefter. Samlet 20 kilo på ét år og vægten er stabil.

“Livet er på mange måder lettere. En stor knæoperation er afblæst og de smertestillende piller er lagt væk. Nu kan jeg vandre i klitterne ved Vesterhavet igen.”

”Som de fleste andre har jeg også været ung, slank og smuk. Jeg har fået fem børn og har gennemgået en række knæoperationer, som ikke alle har været lige vellykkede. Jeg var ikke mega tyk, der røg bare et par kilo på hvert år. Indimellem tabte jeg mig med succes. Men kiloene var altid tilbage igen et halvt år efter. Jeg har prøvet alle mulige kure, tabt 5, taget 8 på. Det påvirkede mit humør meget og gjorde mig trist og utilpas at møde et spejlbillede, som jeg ikke brød mig om.

Der må være en udvej

“Da vægten i begyndelsen af 2018 nærmede sig 100 kilo (jeg er 176 cm høj), og endnu en knæoperation truede, besluttede jeg, at jeg for alvor ville prøve at tabe mig. Jeg tog smertestillende flere gange om dagen pga. knæet, og jeg så et vægttab som en sidste udvej for at komme udenom en operation, hvor der ikke var nogen garanti for et godt resultat.”

Startskud til det lette liv

“Jeg forsøgte at slanke mig bl.a. ved at holde op med at spise kartofler og brød. Det skete der jo ikke en skid ved. Omkring pinse deltog jeg i et webinar med Luuna, der rev mig fuldstændig med. Inden det var afsluttet, havde jeg overført pengene for forløbet. En tirsdag startede jeg op på det, som jeg kalder ”Det lette liv”. Det er jo ikke en slankekur, vel. Det handler om det gode liv. Jeg hang i og havde en super oplevelse hele vejen. Det afgørende var at vide, hvad jeg skulle spise hvornår. Det var også vigtigt at have køleskabet fyldt med de råvarer, jeg skulle bruge.”

Sommerferie uden at tage på

Jeg må sige, at jeg aldrig har oplevet noget lignende! Jeg har tabt 12 kilo de seneste tre måneder, og det har ikke været svært eller træls – jeg har haft det godt! Jeg holdt endda 4 ugers pause i sommerferien, hvor jeg fortsatte med kosten fra ”modul 4” og gav mig selv lov til at drikke vin. For første gang i en sommerferie tog jeg ikke på! Min mand har også tabt sig 11 cm omkring livet bare ved at spise samme slags aftensmad som mig. For en uge siden lagde jeg ferie-vinen på hylden, og jeg har allerede tabt 1,5 kilo mere.”

Du kan ikke gøre det alene

“Jeg er begejstret for at have fået en plan, der virker. Luuna er også enormt dygtig og god til at følge op. Da jeg havde kramper i benene om natten, hjalp hun mig med råd, der fik kramperne til at stoppe. Jeg har også erkendt, at jeg har brug for nogen at støtte mig til og spørge til råds, og her er Facebook gruppen en enorm hjælp.”

Forresten er der flere sidegevinster ved min livsstilsændring:

“Trangen til at spise lakrids på vej hjem fra arbejde er forsvundet. Jeg er ude af smertestillende medicin. Knæet gør ikke længere ondt, operationen er afblæst. Nu kan jeg vandre i klitterne ved Vesterhavet og bevæge mig på en helt anden måde.

Når folk spørger, hvad jeg har gjort for at tabe mig, fortæller jeg gerne om det. Alle burde unde sig selv sådan et forløb, for livet bliver helt anderledes og på mange måder lettere. Jeg fortsætter med det lette liv. Jeg VIL IKKE være tyk igen.”

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.