Else

“Jeg har lukket munden på min sukkerdjævel!”

Endelig. Efter 55 år med mindreværd, yoyo-vægt og opslidende kure er slut. Else Madsen har fundet en sund livsstil, som har lukket munden på den sukkerhungrende djævel på hendes højre skulder. ”Det har aldrig været nemmere for mig. Det er bare med at komme op på hesten og af sted,” opfordrer hun.

Else Madsen skal løbe Royal Run i juni. En mil eller 1,6 kilometer. Normalt løber hun ikke, for hun har på grund af slidgigt fået nye knæ, og de skulle gerne holde længe. Til gengæld går hun mindst 7 kilometer hver dag (”jeg skal nå 10.000 skridt”), og cyklen bliver brugt på lange ture på 30-50 kilometer. Elses største motivation til et vægttab – eller rettere sagt endnu et vægttab – var ønsket om at kunne bevæge sig mere med en lettere krop.

Blev drillet

”Jeg har kæmpet med vægten, siden jeg var barn. Jeg var ikke fed, men jeg var en lille, kraftig pige. En stærk pige. Jeg følte mig som en klovn sammen med mine slanke veninder og mine søskende, som var højere og tyndere end mig. Jeg blev mobbet. Jeg bliver stadig ked af det, når jeg tænker tilbage på alle de grimme ting, som folk har sagt om min vægt. Det har påvirket mig meget.”

Djævlen elsker sukker

“Min store udfordring er min sukkertrang og at jeg trøstespiser. Hver gang jeg var nede i vægt, sagde jeg til mig selv: ”ALDRIG MERE over størrelse 38, vel Else!” Når jeg så gik forbi bageren næste dag, sad der en lille rød djævel på min højre skulder og lokkede, mens englen på min venstre skulder forgæves prøvede at stå imod. Den kamp har jeg haft hver dag hele mit liv. Når jeg spiste kage, var det ikke bare én kage. Det var tre. Og så startede det hele forfra.”

Ikke en skid bedre

“Min første slankekur… Jeg var kun 12 ½ år gammel. Siden har jeg haft yoyo-vægt og svinget med 10-20 kilo. Jeg har prøvet alt. Alt. Alle diæter, alle kure, akupunktur, såler i skoene, hypnose. Da Luunas opslag om et webinar om 40 dages forvandling dukkede op på Facebook, deltog jeg, men jeg var meget skeptisk. ”Det her er da ikke en skid bedre end alt det andet,” tænkte jeg og skrev til Luuna.”

Hvis jeg taber 10 kilo…

“Hvorfor tror du, at jeg kan tabe mig og holde vægten med dit program,” spurgte jeg, og hun skrev tilbage med nogle gode svar. Det opmuntrede mig, at hun troede på mig. Den afgørende motivation var dog, at jeg skulle løbe Royal Run i juni. Hvis jeg tabte mig 10 kilo, ville det være lettere at løbe. Jeg elsker at bevæge mig, så det var en stor gulerod. Motivationen betyder alt. Hvis du ikke føler dig klar eller har viljen, kan du lige så godt lade være. Det har jeg efterhånden lært.”

PUF! Sukkertrangen forsvandt

“Jeg købte 40 dages forvandling, selv om jeg ikke helt troede på det. Det lød for godt til at være sandt. Men ved du hvad? Jeg tabte mig 10 kilo på 40 dage, og det var overraskende let. Min sukkertrang forsvandt én gang for alle. Det havde jeg overhovedet ikke regnet med. Under forløbet svinger vægten lidt fra dag til dag, og man kan nærmest gå i panik over, at man pludselig vejer 500 gram mere end dagen før. Jeg fandt ud af, at det gælder om at holde fast og stole på, at forløbet virker – det gør det jo.”

Ansvaret er mit

“Den altafgørende forandring er, at jeg nu tager ansvaret fuldt ud for mit liv. Der er ikke andre til at gøre det, og der er ingen undskyldninger, der er gode nok til at lade være. Det er bare med at komme op på hesten og af sted. Når jeg bliver fristet af en træstamme hos bageren, og englen og djævlen begynder at diskutere siger jeg: ”I kan godt glemme det. Det er mig, der bestemmer her” – og så fokuserer jeg på noget andet.”

Jeg elsker mit liv

“Når jeg skal i byen, tager jeg selv mad med, hvis der fx ikke er salat. Når jeg har gæster, er det jo mig, der bestemmer, hvad der bliver serveret. Det er ikke noget problem. Jeg har besluttet, at jeg vil være god ved mig selv resten af livet. Jeg vil have et godt liv med masser af selvkærlighed, og jeg vil have lov til at elske mit liv og mine omgivelser. Det med kosten har aldrig været nemmere for mig end nu.”

Daglige migræneanfald er væk

“Ud over 10 kilo har jeg sluppet min migrænemedicin. Jeg har lidt meget af migræne og har næsten dagligt taget en migrænepille. Det gør jeg ikke længere. Hvad det præcist skyldes, ved jeg ikke, men ud over kosten har jeg fået et plaster via Luuna, der hedder X39. Det har hjulpet mit nærmest mirakuløst. Siden jeg begyndte, har jeg kun haft ét migræneanfald, hvor det normalt er næsten hver dag.”

Ikke en straf – en gave

“Vægttab og livsstilsændring med 40 dage føles ikke som en straf. Det er en gave. Jeg tror virkelig på det her, og for første gang i mit liv kan jeg stå og kigge på mig selv og ærligt sige, at jeg ser godt ud og at jeg ikke er bange for at bevæge mig.”
Nu er jeg 10 kilo lettere. Jeg er dybt taknemmelig og glad for, at jeg har det så godt. Jeg er HELT KLAR til Royal Run med Kronprins Frederik!”.”

Else Madsen

67 år. Vægttab: 10,3 kilo.