Merete Pedersen udtaler sig om luuna sommer forløbet

Merete Pedersen

58 år, socialpædagog, bor i Skælskør, har tabt 27 kilo

“Det er gaven, der bliver ved med at give”

58-årige Merete Pedersen stoppede med at veje sig, da hun passerede de 100 kilo. Hun valgte at acceptere, at det var hendes vægt. Først da kiloene begyndte at gøre ondt på kroppen, valgte hun at tage kampen op. Det er nu 4 måneder og 27 kilo siden.  

Merete var en slank kvinde, lige indtil hun kvittede cigaretterne. Så begyndte kiloene at sætte sig. Bedre blev det ikke, da Merete brækkede sin ankel i en arbejdsulykke og dermed blev tvunget til et mindre aktivt liv. Det betød, at kiloene blev flere og flere.

”Da jeg ramte de 100 kilo, valgte jeg at fortrænge det. Jeg tænkte, at det var prisen for ikke at kunne være lige så aktiv som tidligere og accepterede simpelthen, at det var sådan det var,” fortæller Merete.

Alligevel legede Merete lidt med tanken om en dag at tabe sig. Hun fulgte derfor Luuna Sommer på Facebook, og efter et par år mærkede hun en lyst til at prøve metoden af.

Ingen løftede pegefingre
”Jeg kunne jo se, hvor mange der havde glæde af Luunas metode. Og så kunne jeg lide, at hun ikke kom med løftede pegefingre. Hun talte til sine kursister i øjenhøjde, og det gav hende en troværdighed, at hun selv havde været på den rejse, det er at tabe sig,” forklarer Merete.

Meretes kæreste fik også lyst til at prøve metoden, og sammen kastede de sig ud i projektet. 

”Vi gik i gang på et tidspunkt, hvor vi var mentalt klar og havde både viljen og overskuddet til at sætte os ordentligt ind i tingene og forberede os på den ændring af vores adfærd, der nu skulle i gang. Jeg følte det, som om jeg skulle tage afsked med en gammel kæreste – en kæreste, jeg stadig elskede, men som jeg måtte sige farvel til, fordi vi ikke var gode for hinanden,” siger Merete.

Den mentale del fylder mest
Merete blev overrasket over, hvad det var, der kom til at fylde mest i forløbet.

”Det kom bag på mig, hvor meget den mentale del af ’rejsen’ har fyldt hos mig. Fysisk er det jo ’bare’ at følge Luunas kostråd. Men den psykiske rejse kræver, at man tør åbne døren til forandring, se dybt i sig selv og ændre de usunde adfærdsmønstre. Den del er sindssygt spændende!”

Merete er blevet vild med at lave sund mad, og hun oplever, at hendes sunde retter er populære både på jobbet, og når hun får gæster.

”På bostedet, hvor jeg arbejder, laver vi selv mad til beboerne, og her oplever jeg, at mine salater bliver revet væk. Det samme sker, når min kæreste og jeg får gæster. Vi får stor ros for de sunde retter, vi serverer – særligt salaterne er efterspurgt,” griner Merete.

Et nyt liv
De seneste måneder har Meretes liv ændret sig på en måde, hun aldrig havde turdet drømme om.

”Tidligere var jeg besværet, når jeg for eksempel skulle binde mine sko, sætte mig ind i min bil og komme op ad en stol. Nu går den del meget nemmere. I flere år har jeg også haft ondt i den ankel, jeg tidligere brækkede – særligt, når jeg skulle gå på trapper. Men nu er smerterne fuldstændig forsvundet. Derudover sover jeg som en baby. Det har jeg ikke prøvet i mange år, da jeg har været plaget af en urolig og afbrudt nattesøvn.”
   
Merete fortæller, at hun også psykisk har fået det bedre med et større mentalt overskud.

”Jeg føler mig glad, stolt og går med en rankere ryg. For det er fandeme sejt, at jeg er gået fra at veje næsten 125 kilo til nu 98 kilo. Og jeg tør godt sige, at det ikke slutter her. Mit mål er at ende på 82-85 kilo. Og det skal jeg nok nå! Det her er gaven, der bliver ved med at give” siger Merete med et stålsat blik og et smil på læben.

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.