Pia Holm Hansen

Pia Holm Hansen

49 år. Har tabt 30 kilo. Jackie har tabt 25 kilo.

Sådan slap Pia 30 kilo uden stram kostplan og træning

I dag skal du møde Pia Holm Hansen på 49 år, som i løbet af det sidste års tid har hun gennemgået en fantastisk forvandling (se fotos nedenfor).

I starten af 2021 kiggede Pia og hendes mand, Jackie, hinanden dybt i øjnene og sagde:

Det her kan vi ikke blive ved med. Vi bliver jo ikke yngre.

Her er Pia og Jackie sammen til en fest i august 2020:

Pia Holm Hansen

Jeg var blevet rigtig ked af at være så overvægtig. Jeg havde det bare ikke godt. Jeg havde ingen energi. Når jeg stod op om morgenen, tænkte jeg ofte bare på at komme hjem og ligge på sofaen efter arbejde. Og jeg var stresset, både på arbejde og privat. Så noget skulle der ske.

Pia og Jackie besluttede sig for sammen at finde en måde at slippe de overflødige kilo, så de gjorde, som rigtig mange har gjort før dem: De fulgte en stram kostplan i ca. 2 måneder.

Du ved:

  • Helt bestemte retter
  • Beregne mængder
  • Tælle kalorier. 

Kort sagt: Regnestykker hver eneste gang, Pia stod i køkkenet.

Vi tabte os da noget, men det var ikke holdbart i længden. Det er mig, der køber ind og laver mad, og det var uoverskueligt med de regnestykker ved hvert eneste måltid. Kostplanen var meget låst. Derudover skulle vi også motionere for at komme af med kalorierne, og det havde jeg slet ikke energi til på det tidspunkt.

Jeg pauser lige Pias historie et øjeblik.

For der er (mindst) to problemer ved den her ret klassiske ’følg-den-her-kostplan-og-det-her-træningsprogram-og-så-er-alt-fint’-modellen: 

1) Mennesker, der taber sig, bør ikke samtidig begynde at dyrke en masse motion, som de ikke før har været vant til. Selvfølgelig er det sundt at bevæge sig. Men at kræve, at et menneske med for mange kilo, der skal aflære indgroede vaner i køkkenet, oveni også skal motionere en masse – det er ikke holdbart.

 2) Hvad gør man, efter kostplanen stopper? Når kostplanen udløber, har det en forudsigelig konsekvens: Man falder lige så stille tilbage i de gamle madvaner, fordi der grundlæggende ikke er sket nogen forskel med ens forhold til – og forståelse for – maden.

Netop disse to problemer havde Pia godt en fornemmelse af.

Så efter kostplan-forløbets udløb valgte Pia at investere i 40 Dages Forvandling.

Hendes umiddelbare reaktion?

Det var en helt anden tilgang, end jeg havde været vant til!

Primært på grund af 3 ting, som er en del af pakken i både basisversionen og guldversionen af forløbet:

1) Ingen stram kostplan

Pia fortæller:

Det var en helt anden tilgang til kostens sammensætning. Der var meget større fokus på nogle enkle principper end en egentlig kostplan. Det var lidt overvældende i starten, men da vi satte os ind i materialet, var det både nemmere at følge, og det gav større frihed i køkkenet. Nu laver jeg mad på vanen. Jeg ved cirka, hvad jeg skal undgå, hvad jeg skal vælge til og størrelsen på portionerne.

2) Fokus på generelt velvære og mentalt helbred – ikke kun vægttab

Pia siger:

Det var rigtig godt at bremse op og sige ’Okay – velvære og velbefindende handler ikke kun om at tabe nogle kilo. Hvorfor vil vi egentlig det her?’ Jeg var meget glad for meditationsøvelserne undervejs, og på den måde blev min mand og jeg også mere bevidste om vores generelle sundhed.

3) Ingen motion de første 40 dage
Jeg anbefaler ikke, at man dyrker motion de første 40 dage af forløbet, hvis man ikke har været vant til det før. Vent med det. Det gjorde Pia og Jackie også – og det gjorde, at de kunne fokusere fuldt og fast på at arbejde med de nye vaner omkring maden i starten af perioden.

Og hvad er så resultaterne?

Siden januar har Pia tabt 30 kilo, og Jackie har tabt 25 kilo.

Her er et par billeder af dem til deres sølvbryllup 14. september 2021:

Pia Holm Hansen

Og vægttabet har ført andre gode ting med sig for Pia:

1) Mindre stress

Samtidig med at jeg har tabt mig, har jeg fået en anden funktion på arbejdet, så der er mindre stress i mit liv. Jeg har fået en helt anden energi, som jeg ikke har haft i mange år. Og jeg er meget gladere!

2) Lyst til motion

Jeg kan huske en dag i foråret, hvor jeg var ude at gå en lang tur. Da jeg kom hjem, tænkte jeg: ’Ej, jeg bliver da lige nødt til at tage en cykeltur også!’ Sådan en overskud af energi har jeg aldrig haft. Og så er det jo bare dejligere at komme ud at bevæge sig nu, hvor der er 30 kilo mindre på kroppen.

3) Større nydelse ved at købe tøj

Nu kan jeg købe tøj i de almindelige størrelser. Og så kan jeg vælge at gå i plus-size-afdelingen, hvis jeg synes, der er noget pænt. Men jeg skal ikke. Det der med, at man kan gå ind i en butik og finde noget tøj, der ikke strammer eller sidder grimt – det er da også fantastisk.

Og det bedste af det hele?

Pia og Jackie ved, at dette ikke bare var en kur – de har foretaget en livsstilsændring, som de kan holde resten af livet.

Det er nemmere for mig at lave mad på den her måde efter Luunas principper, i stedet for at andre har lavet en kostplan til mig,” siger Pia bestemt.

Pia Holm Hansens forvandling

Vil du, ligesom Pia, slippe kiloene uden strikse kostplaner med en udløbsdato – og i stedet for få kørekortet til en varig livsstilsændring, du faktisk kan holde?

Du kan starte med 40 Dages Forvandling og se, hvordan det virker for dig.

Det hele starter her.