Lotte Kok

Lotte Kok

54 år, specialist i Novo Nordisk, Greve, tabt 17 kilo

“Det har været easy peasy – også at holde vægten”

Den tidligere konkurrencesvømmer Lotte Kok tog mange kilo på efter sin behandling for brystkræft. Hun følte sig som en ’udstoppet pølse,’ når hun så ned ad sig selv, og lymfødem i både arm og ben gjorde ikke hendes tilværelse nemmere. Heldigvis vendte forløbet hos Luuna Sommer både vægt og helbred til det bedre.

Som gammel eliteidrætsudøver har Lotte Kok altid levet sundt og passet på sin krop. Men da en brystkræftdiagnose ramte, mistede hun kontrollen over sin vægt.

”Jeg oplevede, at den antihormonbehandling, jeg skulle have efter min brystkræft, forøgede min vægt. På halvandet år tog jeg 17 kilo på,” fortæller Lotte.

Hun forsøgte at spise både sundt og mindre, men lige lidt hjalp det. Vægten rokkede sig ikke.

Nemt at gå til
Luuna Sommer poppede op på Facebook, og Lotte, som har en sundhedsfaglig baggrund som bioanalytiker, blev nysgerrig på hendes forløb.

”Jeg ved en hel del om kost og ernæring, som jeg kunne vurdere Luunas metode ud fra. Og jeg syntes, at hendes metode med at faste og skære kulhydraterne væk lød interessant,” siger Lotte og tilføjer:

”Og så kunne jeg i øvrigt godt lide, at jeg ikke måtte motionere de første 40 dage. Jeg har fået en stråleskade på min lunge i forbindelse med behandlingen af brystkræft og bliver derfor hurtigt forpustet. Det begrænser mine muligheder for at dyrke sport.”

På spørgsmålet om, hvorvidt Lotte fandt forløbet hos Luuna Sommer svært, svarer hun prompte:

”Overhovedet ikke! Jeg har skullet spise mere, end jeg gør normalt, og kosten er nem at kombinere med min families kost. Deres ris, pasta og hvide kartofler erstatter jeg bare med eksempelvis blomkålsris, kål og søde kartofler, og resten, som fx kød og sovs, kan vi alle sammen spise,” fortæller Lotte, som ofte har fundet inspiration til opskrifter på Luuna Sommers Facebookside.

Lotte Koks forvandling

’Det her er jo ikke mig’

Lotte så hurtigt resultaterne af sin indsats. På 40 dage tabte hun de 7 kilo, som Luuna fra start havde lovet hende.

”Det var fantastisk ikke længere at føle mig som en udstoppet pølse. Ofte har jeg set mig selv i spejlet og tænkt: ’Det her er jo ikke mig.’ Så jeg er glad for, at jeg reagerede på det og gjorde noget ved det.”

 I dag er Lotte erklæret fri for brystkræft, hendes lymfødem er i kontrol, og når hun i dag hopper i det tætsiddende tøj som gymnastikinstruktør i den lokale idrætsforening, føler hun sig godt tilpas.

”Nu er jeg tilfreds med, hvordan jeg ser ud. Jeg kan passe mit tøj og behøver ikke at skjule noget. Både min vægt og mit udseende er nu, som før jeg blev syg, så det er en kæmpe tilfredsstillelse,” smiler Lotte.

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.