Helle

Helle Nim Grønbech

56 år, freelancer, Gilleleje, tabt 22 kilo

“Luuna gav mig nøglen til det liv, jeg gerne ville have”

Helle Nim Grønbech har kæmpet med kiloene en stor del af sit voksne liv. Hun forsøgte alt for at komme overvægten til livs, men de tabte kilo sneg sig altid tilbage. Det skulle et forløb hos Luuna Sommer ændre på, og i dag elsker Helle sin nye vægt og livsstil. 

”De kalder mig for pretty woman.”
Helle Nim Grønbech fniser lidt i telefonen. Stoltheden er ikke til at tage fejl af, da hun fortæller om de mange komplimenter, som hendes venner, bekendte og mand har sendt hendes vej efter, at hun har tabt 22 kilo. Og hendes glæde over det flotte resultat er stor.

”Det her er min livsstil. Jeg har valgt mig selv til – investeret i mig selv og mit helbred,” siger Helle.

Særligt som voksen er Helles vægt fløjet op og ned. Da hun var stewardesse, måtte hun derfor have uniformer i mange forskellige størrelser.

”Jeg prøvede alt muligt – vægtkonsulenterne, diætister og slankekure. Jeg har tabt mange kilo, men det er aldrig holdt i længden, og jeg tog altid alle kiloene og flere til på igen. Til sidst begyndte min tunge krop at belaste mine knæ og hofter,” fortæller Helle.

En nem og enkel metode
Det var nu noget andet end vægten, der for alvor motiverede Helle til at reagere.

”Da min læge for et år siden gav mig en Diabetes 2-diagnose, ringede mine alarmklokker. Jeg følte det simpelthen nedværdigende ikke at have styr på min krop, og jeg kunne slet ikke overskue at skulle til at have medicin.”

Diabetes 2-diagnosen fik Helle til at tage kontakt til Luuna Sommer, som hun havde fulgt på nettet i et par år.

”Jeg kunne se, at andre havde oplevet et varigt vægttab, når de havde fulgt Luunas metode, og forløbet virkede både nemt og enkelt. Derudover kunne jeg godt lide Luuna som menneske. Hun virkede kærlig, troværdig, bestemt og kompetent. Jeg havde tillid til hende,” siger Helle.

Luuna Sommers metode viste sig at være lige det, som Helle havde brug for.

”Luuna havde simpelthen nøglen til det liv, jeg gerne ville leve. Jeg så hurtige forandringer og tabte 11 kilo på 40 dage. Da jeg få måneder senere skulle have målt mit sukkertal hos lægen igen, så det langt bedre ud – og jeg har aldrig behøvet at tage medicin,” smiler Helle, som på et halvt år tabte 22 kilo og har holdt vægttabet siden.

Tilbage i det gamle tøj
TFA-metoden har ikke bare været til gavn for Helles vægtproblem og blodsukker. Det har også påvirket hende mentalt.

”Jeg har helt klart fået en større selvtillid og genfundet glæden ved min krop. Min mand spørger mig ofte, om jeg har fået nyt tøj, men nej, det har bare hængt i skabet,” ler Helle.

Hun havde nogle konkrete mål, som hun har nået.

”Jeg er sejler, og mine mål var at komme ned i mine sejlerbukser igen og at få en bestemt kjole på til min datters bryllup. Begge dele er jeg lykkes med!” fortæller en tydeligt glad Helle.

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.