Hanne Zachariassen

Hanne Zachariassen

65 år, jordemoder, Ortved (ved Ringsted), har tabt 23 kilo

“En mental rejse til et bedre sted”

Hanne Zachariassen havde egentlig besluttet sig for, at hun aldrig mere skulle på slankekur. Men så læste hun om TFA-metoden. Nysgerrighed og en vægt på knap 107 kilo fik hende til at kaste sig ud i et sidste forsøg. Resultatet blev et vægttab, hun aldrig havde turdet drømme om.  

Hanne Zachariassen er vokset op i en overvægtig familie, hvor der altid var én, der var på slankekur. Familien havde et stort fokus på mad, og mad var ofte løsningen på de fleste problemer.

”Når man var ked af det, vred, glad, havde travlt, skulle hygge … Ja, så blev mad set som løsningen og som en vigtig del af stort set alle situationer i vores familie.

Den tankegang tog jeg med mig, da jeg selv blev voksen og stiftede familie,” fortælle Hanne.

For Hanne har det derfor også været særligt svært at tabe sig. Ikke bare krævede det vilje. Det krævede også en mentalitetsændring. En ’omprogrammering,’ som hun selv kalder det.

Føltes som en fiasko
Ifølge Hanne har hun prøvet ’en milliard’ slankekure, men hver gang hun har tabt sig, har hun taget det hele på igen – og mere til.

”Jeg blev simpelthen tykkere af at gå på kur. Og hver gang føltes det som en fiasko. I lange perioder turde jeg derfor slet ikke at prøve,” siger Hanne.

Hun nåede dertil, hvor hun besluttede sig for at parkere kampen mod kiloene for i stedet at acceptere sig selv, som hun var. Men så dukkede Luuna Sommer op.

”Jeg læste om hende, så hendes videoer og tyggede så på det i nogle måneder. Til sidst besluttede jeg mig for at give mit store ønske om at tabe mig et sidste forsøg.

Hvad havde jeg at miste?”
Hanne satte sig et mål. Hun ville have vægten ned under 100 kilo, hvilket jo ville lykkes, hvis hun tabte de 7 kilo på 40 dage, som Luuna lovede …

Smerterne forsvandt
”Luuna tog mig ud på en mental rejse, og den del har været rigtig vigtig for mig. Det her er jo ikke et quick fix, men en livsstilændring og en ny måde at forholde sig til mad på. Og det kræver, at man har psyken med,” siger Hanne, som hurtigt blev belønnet for sin indsats.

I løbet af 40 dage tabte hun 11 kilo og nåede sit mål. Siden har hun tabt yderligere 12 kilo, og i dag vejer hun omkring 84 kilo.

Hanne Zachariassens forvandling

”Det er gået overraskende nemt. Og det hurtige vægttab var en kæmpe motivationsfaktor for mig. Det var det også at opleve, at jeg kom til at sove bedre, fik mere energi – og de smerter, jeg har haft som følge af min vægt, forsvandt i mine led, knæ, fødder og mit bækken,” fortæller Hanne.

”Har I en størrelse mindre?”
I mange år har Hanne været ked af ikke at kunne shoppe tøj i almindelige damebutikker, og det har gjort ondt ikke at kunne klemme sig ned i en størrelse XL.

”Nu kan jeg prøve en XL og blive nødt til at spørge, om de har en størrelse mindre. Det føles fantastisk!” griner Hanne.

Også på mange andre områder har vægttabet gjort gavn.

”I og med at jeg er blevet lettere, er der mange ting i min hverdag, der er blevet lettere, såsom at gå op ad trapper, dyrke yoga og sætte mig på hug, når jeg som jordemoder hjælper de fødende.”

Hanne har mødt stor opbakning hele vejen igennem sit forløb.

”Jeg har bestemt ikke manglet støtte fra hverken min mand eller min omgangskreds, og jeg har fået vildt meget ros. Jeg vil gerne tabe et par kilo mere, men jeg skal lige være klar. Og lige nu er jeg bare enormt stolt over, at jeg er nået hertil,” siger Hanne.

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.