Birgitte Hjernø Nydam

Birgitte Hjernø Nydam

54 år, sygemeldt, Odense, tabt 17 kilo

“Jeg har fået kontrollen over min krop tilbage”

Birgitte Hjernø Nydams overvægt kom snigende i overgangsalderen. Og da hun blev sygemeldt, gik det stærkt. Birgitte tog voldsomt på, og gener fulgte med. Men hvad der først føltes uoverskueligt at gøre noget ved, endte med at være nemt at gå til. I dag er Birgitte igen glad for at se sig selv i spejlet.

Birgitte Hjernø Nydam har ikke altid været overvægtig. Faktisk var vægten ikke noget, hun tænkte nærmere over, før hun kom i overgangsalder midt i 40’erne. Men så blev det til gengæld også et stort problem for hende.

”Jeg fik sværere og sværere ved at holde vægten, og det gik mig på. Da jeg så også blev sygemeldt og fik slidgigt i mit knæ, gik det helt galt. Jeg nåede helt op på 101 kilo,” fortæller Birgitte.

Selv om det lykkedes Birgitte at smide 10 kilo, var vægten fortsat høj. Og nu kom der også skavanker og gener til.

”Udover slidgigten i mit knæ, fik jeg konstateret fibromyalgi, en funktionel lidelse, der giver sig udslag i sporadiske smerter i hele kroppen, udmattelse, træthed og koncentrationsbesvær. Jeg begyndte også at kampsvede, hver gang jeg spiste. Det løb simpelthen ned ad kinderne på mig, og mit tøj var drivvådt. Det var forfærdeligt, når vi skulle ud at spise med andre mennesker,” siger Birgitte.

Tæt på at fortryde

Birgitte havde læst om Luuna Sommer og TFA-metoden på nettet, og hun besluttede sig for at tilmelde sig forløbet. Hun nåede dog at fortryde, inden hun rigtig kom i gang.

”Jeg var røget ind i en depression, og da jeg modtog materialet fra Luuna, kunne jeg slet ikke overskue det.

Jeg var derfor ved at vende om i døren. Men en snak med Luuna hjalp. Vi aftalte, at jeg skulle tage et skridt ad gangen, og så kom jeg alligevel i gang. Heldigvis,” siger Birgitte.

Birgitte Hjernø Nydam

“Kiloene raslede af mig”

For Birgitte har den største hurdle ved forløbet været fastevinduet. Men også det vænnede hun sig hurtigt til, og effekten af TFA-metoden viste sig hurtigt.

”Kiloene raslede af mig, og mine svedeture forsvandt pludseligt bare tre dage inde i forløbet. Jeg blev simpelthen så glad! Derudover fik jeg mere energi, og min hud i ansigtet blev pænere. Der er kommet virkelig mange positive ting ud af mit forløb,” siger Birgitte, som også mentalt er blevet påvirket i en positiv retning af de gode resultater.

”Jeg er blevet langt mere glad for mig selv og har fået mere selvtillid. Og så føler jeg mig i kontrol. Jeg har været ude for flere ting i mit liv, jeg ikke har kunnet kontrollere: Da jeg mistede mit job, min identitet. Med nu har jeg fået noget af kontrollen tilbage – over mig selv og over min krop.”

Birgitte har tabt 17 kilo med Luuna Sommers forløb, og hun kan i dag gå ture i moderat tempo, hvilket hun ikke kunne før. Det flotte vægttab har desuden gjort, at hun har fået nemmere ved at lave øvelser, når hun laver gigttræning hjemme. Og omgivelserne støtter hende.

Størst er støtten fra min mand

”Min omgangskreds roser mig til skyerne og har været imponerede over, at jeg har kunnet nå de flotte resultater. Størst er dog støtten fra min mand, som har bakket mig op hele vejen og er megastolt af mig. Det er jo en kæmpe bonus i alt det her,” siger Birgitte.

Er du blevet nysgerrig og vil læse mere om TFA-metoden (ToFeelAmazing), så kan du gøre det lige her.

Du kan også klikke ind og læse flere historier fra de andre skønne deltagere på forløbet på Trustpilot lige her.