“Det virker. Det viser de 35 kilo, jeg har tabt, jo med al tydelighed.”

Tidligere hadede Anne Lise Nielsen at se sig selv i spejlet. Nu nyder hun at gå i tøjforretninger og har til sin egen overraskelse lyst til at vise sig frem, så andre kan se, hvor godt hun ser ud.

I august 2019 startede Anne Lise på ToFeelAmazing’s forløb. Efter blot et halvt år følte hun sig 10 år yngre og efter 1 år, havde hun tabt 35 kilo og er sluppet for problemer med knæene og for højt blodtryk.

Et nyt liv.

“Luunas forløb har været decideret livsforandrende for mig. Jeg føler mig meget mere feminin, end jeg nogensinde har gjort før, og jeg har fået en større kærlighed til mig selv. Førhen hadede jeg at se på mig selv, og tøjkøb blev altid overstået i en fart i Føtex og uden, at nogen skulle se mig.

Men det, der har overrasket mig mest, er den klarhed, jeg har fået i hovedet og hjernen. Jeg tænker mere klart, end jeg har gjort i mange år. Og så den større energi jeg har fået. Jeg kan også mærke min krop nu – det har jeg aldrig kunnet før. Jeg har jo været fuldstændig tonedøv i alle mine år med overvægt.”

Gik forsigtigt frem

Som mange andre, der endnu engang kaster sig ud i at ville tabe sig, var Anne Lise lidt skeptisk fra starten. Tidligere har hun på andre forløb haft et effektivt vægttab, men kiloene er altid kommet igen, fordi hun efterfølgende har været overladt til sig selv. Hun har aldrig fået en forståelse af, hvad der sker i kroppen, og hvad udfordringerne har været i forhold til at holde vægten.

“Hvis man lægger alle de kilo sammen, jeg har tabt, så er det nok 100, men jeg har aldrig tidligere fundet noget, jeg har kunnet hvile i, som det her. I starten var jeg meget forsigtig omkring min målsætning, men kunne lynhurtigt se, at det gik over stok og sten. Jeg havde delmål undervejs, først ti kilo, så 20, og så tog det ene det andet. Mit overordnede mål var at komme ned i et normalt BMI på 20-25, og der er jeg nu.”

Særlig udfordring

Anne Lise er født og opvokset op på en gård, hvor både brød, mælk og ost har været en væsentlig del af hendes kost. Hun har også fået tre børn, hvor det aldrig er lykkes hende at komme tilbage til startvægten efter graviditeterne.

Årene er gået, hvor hun bare er blevet større og større, og efterhånden blev hun også besværet af de ekstra på grund af dårlige knæ efter at have spillet meget fodbold. Hun blev opereret for meniskskader i begge knæ, der har udviklet sig til slidgigt, og med de ekstra kilo begyndte hun at få problemer med at gå langt.

”Jeg blev forpustet, mit blodtryk steg, og jeg endte med at skulle have medicin. Jeg er ret sikker på, at min kost har haft noget med det at gøre, men der er også noget arveligt i det. Min mor og min søstre har også forhøjet blodtryk, og de er ikke overvægtige.”

Jeg ved også nu, at jeg har været intolerant overfor mælkeprodukter. Da jeg genintroducerede dem i forløbet, gik mit vægttab i stå. Det har jeg aldrig tidligere skænket en tanke. Jeg har ikke kunnet mærke det. Måske fordi jeg ikke har kunnet mærke mig selv.”

Nye vaner

Det, hun synes, er lækkert, har ændret sig i forhold til tidligere, og hun føler på ingen måde, at hun lider afsavn. Tværtimod. Selv om en ny dansk kartoffel kan være dejlig, savner hun hverken dem eller andre kulhydrater til sine måltider. Trangen er væk.

“I dag vil jeg heller have et lækkert stykke kød og en salat fremfor en pastasalat. Når jeg får lækkert grønt, for eksempel min egen salat/grønkål fra haven og hele sommeren tomater, agurk og peberfrugt fra drivhuset, så nyder jeg afgrøderne i en helt anden grad end tidligere.”

Udsving på vægten

I weekenden får hun næsten altid et glas øl eller vin og spiser også ost, men i luksusudgaven uden brød. En sjælden gang smager hun et rundstykke, der dog aldrig smager af mere. Hun nyder det ikke længere. I starten af ugen er der dog ofte et lille udsving på vægten.

“Det ryger af i løbet af ugen. Jeg vejer mig stadigvæk dagligt, så jeg kan følge med i, om det begynder at skride. Der skal jeg bare ikke ud igen, og nu har jeg de her gode redskaber, så det skal simpelthen lykkes at holde fast. Men jo længere tid der går, jo mere tryg bliver jeg også i det. Så jeg bliver nok ikke ved med at veje mig hver dag.”

Stor støtte fra omgivelserne

“Både min mand og mine tre børn har bakket vildt meget op og været enormt stolte af deres mor. Ingen tvivl om det. Det har varmet mig. Jeg tror da også, at det er lækkert for en ung pige som min datter at kunne se, at hendes mor lige pludselig er kommet til at se godt ud i stedet for at være sådan en stor midaldrende kone, der tøffer rundt.”

Stor glæde af facebookgruppen

Her fire måneder efter har Anne Lise næsten nået sin idealvægt. Hun vil gerne tabe et-to kilo mere, men hun tager det ikke så nøje. Kommer det af sig selv er det fint. Hun vender dog stadig tilbage til at veje sin mad indimellem, fordi portionerne kan have en tendens til at blive større og større, og hun følger også stadig med i ToFeelAmazing’s lukkede facebookgrupper.

“Jeg har stadig glæde af at være med i facebookgrupperne og følge med i Luunas Q&A’s, hvor der indimellem er nogle ahaoplevelser med ting, jeg lige skal huske. Jeg ser også kostprogrammet igennem af og til, og hver gang er der en ny nuance, jeg lige har glemt.”

Et godt råd

“Man skal tro på, at det virker – for det gør det. Når man møder de her små downs, der uvægerligt vil komme undervejs, skal man ikke være tvivl om, at det virker på den lange bane. Jeg har hele tiden haft tillid til, at det nok skulle komme. Den tillid har Luuna formået at give mig – også gennem sin egen historie, og at det virker, det viser de 35 kilo jo med al tydelighed.”

Anne Lise Nielsen

55 år. Har tabt 35 kilo og vejer 64-65 kilo.

Er det svært at tabe dig?

Her får du en øvelse, der hjælper dig med at få succes med dit vægttab. Du modtager den på email så snart, du er tilmeldt nyhedsbrevet her: 

Tak! Nu er det på vej til din indbakke.