Anne Lise Nielsen

Anne Lise Nielsen

55 år. Har tabt 35 kilo og vejer 65 kilo.

“Det virker. Det viser de 35 kilo, jeg har tabt, jo med al tydelighed.”

Tidligere hadede Anne Lise Nielsen at se sig selv i spejlet. Nu nyder hun at gå i tøjforretninger og har til sin egen overraskelse lyst til at vise sig frem, så andre også kan se, hvor godt hun ser ud.

Og det er til at forstå. For Anne Lise er en 56-årig civilingeniør fra Aalborg, som efter 3 børnefødsler og en knæskade i 30’erne, der forhindrede Anne Lise i at dyrke sport, som hun ellers elskede, blev tungere og tungere med årene.

Så hun tog på slankekur.
Med konsulenter.
Med kedelig kost.

Hver gang med samme resultat: Hun tabte sig. Og tog på igen.

Og Anne Lise vidste egentlig godt hvorfor:

“Når man havde tabt sig færdig, var det slut, og man var overladt til sig selv. Så begyndte jeg at spise det, jeg plejede, som om intet var hændt.”

Til sidst vejede Anne Lise 100 kilo, og hun kunne mærke:

“Det her var ikke langtidsholdbart i forhold til at blive gammel. Livsstilssygdommene sneg sig ind på mig. Jeg arbejder mindst fuldtid, og det vil jeg gerne kunne blive ved med.”

Så i august 2019 startede Anne Lise på Livsvarig Forvandling (guldversionen af mit forløb). Efter blot et halvt år følte hun sig 10 år yngre og efter 1 år, havde hun tabt 35 kilo og er sluppet for problemer med knæene og for højt blodtryk.

Hun kalder det et nyt liv:

“Luunas forløb har været decideret livsforandrende for mig. Jeg føler mig meget mere feminin, end jeg nogensinde har gjort før, og jeg har fået en større kærlighed til mig selv. Førhen hadede jeg at se på mig selv, og tøjkøb blev altid overstået i en fart i Føtex og uden, at nogen skulle se mig.

Men det, der har overrasket mig mest, er den klarhed, jeg har fået i hovedet og hjernen. Jeg tænker mere klart, end jeg har gjort i mange år. Og så den større energi jeg har fået. Jeg kan også mærke min krop nu – det har jeg aldrig kunnet før. Jeg har jo været fuldstændig tonedøv i alle mine år med overvægt.”

Gik forsigtigt frem

Som mange andre, der endnu engang kaster sig ud i at ville tabe sig, var Anne Lise lidt skeptisk fra starten. Tidligere har hun på andre forløb haft et effektivt vægttab, men kiloene er altid kommet igen, fordi hun efterfølgende har været overladt til sig selv. Hun har aldrig fået en forståelse af, hvad der sker i kroppen, og hvad udfordringerne har været i forhold til at holde vægten.

“Hvis man lægger alle de kilo sammen, jeg har tabt, så er det nok 100, men jeg har aldrig tidligere fundet noget, jeg har kunnet hvile i, som det her. I starten var jeg meget forsigtig omkring min målsætning, men kunne lynhurtigt se, at det gik over stok og sten. Jeg havde delmål undervejs, først ti kilo, så 20, og så tog det ene det andet. Mit overordnede mål var at komme ned i et normalt BMI på 20-25, og der er jeg nu.”

Anne Lise Nielsen

Men hvad gjorde forskellen for Anne Lise?

Der er især 2 årsager til, at Anne Lises vægttab ikke holdt ved før i tiden – og hvorfor hun er lykkedes med det nu:

1) Grundig viden om kost

Som Anne Lise selv fortæller:

Jeg har lært mere om kost de sidste to år, end jeg har hele mit liv! Jeg er opvokset med brød og mælk i en landbrugsfamilie, men faktisk får jeg det skidt af både laktose og kulhydrater. Jeg er også flasket op med denne sætning: Spis fedtfattigt. Nu spiser jeg masser af fedt – det kommer bare andre steder fra.

(Netop denne viden om kost får du allerede i modul 1, hvor jeg punkterer en masse myter og misforståelser om den mad, vi putter i munden)

2) Ægte lyst til at beholde den nye livsstil

Det her er både en slankekur – for man taber sig meget i starten, og det går hurtigt – OG en varig kostomlægning. Når man har nået sit mål, har man redskaberne til at opnå et varigt vægttab. Jeg har været meget mere involveret i min kostomlægning denne gang i forhold til tidligere, når jeg har været på slankekur.

Jeg kunne høre Anne Lise smile i telefonen, da hun tilføjede:

Jeg har fået ændret min selvopfattelse til det bedre. DET tager lang tid – længere tid end selve vægttabet. Og det har en stor betydning for, at vægttabet bliver varigt.

Særlig udfordring

Anne Lise er født og opvokset op på en gård, hvor både brød, mælk og ost har været en væsentlig del af hendes kost. Hun har også fået tre børn, hvor det aldrig er lykkes hende at komme tilbage til startvægten efter graviditeterne.

Årene er gået, hvor hun bare er blevet større og større, og efterhånden blev hun også besværet af de ekstra på grund af dårlige knæ efter at have spillet meget fodbold. Hun blev opereret for meniskskader i begge knæ, der har udviklet sig til slidgigt, og med de ekstra kilo begyndte hun at få problemer med at gå langt.

”Jeg blev forpustet, mit blodtryk steg, og jeg endte med at skulle have medicin. Jeg er ret sikker på, at min kost har haft noget med det at gøre, men der er også noget arveligt i det. Min mor og min søstre har også forhøjet blodtryk, og de er ikke overvægtige.”

Jeg ved også nu, at jeg har været intolerant overfor mælkeprodukter. Da jeg genintroducerede dem i forløbet, gik mit vægttab i stå. Det har jeg aldrig tidligere skænket en tanke. Jeg har ikke kunnet mærke det. Måske fordi jeg ikke har kunnet mærke mig selv.”

Nye vaner

Den mad, hun synes, er lækker nu, har ændret sig i forhold til tidligere, og hun føler på ingen måde, at hun lider afsavn. Tværtimod. Selv om en ny dansk kartoffel kan være dejlig, savner hun hverken dem eller andre kulhydrater til sine måltider. Trangen er væk.

“I dag vil jeg heller have et lækkert stykke kød og en salat fremfor en pastasalat. Når jeg får lækkert grønt, for eksempel min egen salat/grønkål fra haven og hele sommeren tomater, agurk og peberfrugt fra drivhuset, så nyder jeg afgrøderne i en helt anden grad end tidligere.”

Udsving på vægten

I weekenden får hun næsten altid et glas øl eller vin og spiser også ost, men i luksusudgaven uden brød. En sjælden gang smager hun et rundstykke, der dog aldrig smager af mere. Hun nyder det ikke længere. I starten af ugen er der dog ofte et lille udsving på vægten.

“Det ryger af i løbet af ugen. Jeg vejer mig stadigvæk dagligt, så jeg kan følge med i, om det begynder at skride. Der skal jeg bare ikke ud igen, og nu har jeg de her gode redskaber, så det skal simpelthen lykkes at holde fast. Men jo længere tid der går, jo mere tryg bliver jeg også i det. Så jeg bliver nok ikke ved med at veje mig hver dag.”

Stor støtte fra omgivelserne

“Både min mand og mine tre børn har bakket vildt meget op og været enormt stolte af deres mor. Ingen tvivl om det. Det har varmet mig. Jeg tror da også, at det er lækkert for en ung pige som min datter at kunne se, at hendes mor lige pludselig er kommet til at se godt ud i stedet for at være sådan en stor midaldrende kone, der tøffer rundt.”

Anne Lise Nielsen

Stor glæde af facebookgruppen

Allerede fire måneder efter starten, havde Anne Lise næsten nået sin idealvægt. Hun ville gerne tabe et-to kilo mere, men hun tager det ikke så nøje. Kommer det af sig selv er det fint. Hun vender dog stadig tilbage til at veje sin mad indimellem, fordi portionerne kan have en tendens til at blive større og større, og hun følger også stadig med i ToFeelAmazing’s lukkede facebookgrupper.

“Jeg har stadig glæde af at være med i facebookgrupperne og følge med i Luunas Q&A’s, hvor der indimellem er nogle ahaoplevelser med ting, jeg lige skal huske. Jeg ser også kostprogrammet igennem af og til, og hver gang er der en ny nuance, jeg lige har glemt.”

To år efter forløbet holder hun stadig vægten og holder fast i den nye livsstil. Men hvad har så overrasket Anne Lise mest?

Fedtforbrændingen har virkelig givet mig en klarhed i hjernen. Jeg er simpelthen bedre kørende på mit job, og mine kolleger siger, at jeg udviser større overskud.

Et godt råd

“Man skal tro på, at det virker – for det gør det. Når man møder de her små downs, der uvægerligt vil komme undervejs, skal man ikke være tvivl om, at det virker på den lange bane. Jeg har hele tiden haft tillid til, at det nok skulle komme. Den tillid har Luuna formået at give mig – også gennem sin egen historie, og at det virker, det viser de 35 kilo jo med al tydelighed.”